Republica Moldova: Ce Provocari ar Sustine Rusia pentru Aceasta Iarna

Republica Moldova Ce Provocari ar Sustine Rusia pentru Aceasta Iarna

Republica Moldova este in centrul atentiei astazi dupa ce un articol al celebrei publicatii The Washington Times da de inteles ca Rusia isi concentreaza atentia asupra tarii, si ar sustine un opozant al presedintelui Maia Sandu, fiind in spatele unor proteste recente, si sustinand escaladarea lor.

Republica Moldova trece printr-o perioada extrem de dificila din cauza problemelor majore din piata energetica, iar in urma descoperirii unor documente sensibile de catre serviciile de informatii din SUA, oficialii americani se tem ca in iarna ar putea fi sustinute de catre rusi proteste masive pentru a rasturna guvernul de la Chisinau.

“Când mii de protestatari s-au adunat luna trecută în fața palatului prezidențial al Republicii Moldova, cerând demisia liderului pro-occidental al țării, bărbatul din spatele demonstrației – un lider al partidului de opoziție în exil în Israel – a primit curând aplauze de la Moscova.

Oficialii se tem că protestele organizate de Shor, deși sunt relativ mici pentru moment, ar putea escalada odată ce iarna va ajunge și că o criză energetică ar putea fi folosită pentru a răsturna guvernul. „După Ucraina, Moldova este cea asupra căreia ne concentrăm atenția”, a spus un oficial occidental.”