Microsoft Anunta un Nou Ajutor Urias pentru Ucraina in Plin Razboi

Microsoft Anunta un Nou Ajutor Urias pentru Ucraina in Plin Razboi

Microsoft a anuntat in mod oficial astazi ca va oferi un ajutor tehnologic de 100 de milioane de dolari Ucrainei, aflata in plin razboi cu Rusia, iar asta dupa ce de la compania americana a mai venit pana acum ajutor tehnologic in valoare de 300 de milioane de dolari pentru tara invadata de catre Rusia.

Microsoft este una dintre companiile americane care a oferit ajutor tehnologic in cuantum urias pana in momentul de fata, si va continua sa o faca pentru ca, dupa cum prea bine stiti deja, Ucraina are nevoie de foarte mult suport in aceasta perioada, si se pare ca il va primi.

“Astăzi, anunțăm că Microsoft va extinde gratuit asistența tehnologică pentru Ucraina pe tot parcursul anului calendaristic 2023. Acest lucru obligă compania noastră să ofere ajutor tehnologic suplimentar în valoare de aproximativ 100 de milioane USD, ceea ce va asigura că agențiile guvernamentale, infrastructura critică și alte sectoare din Ucraina pot continua să-și conducă infrastructura digitală și să servească cetățenii prin Microsoft Cloud.

Anunț acest angajament la Lisabona, Portugalia, la o conferință de presă comună cu MykhailoFedorov, viceprim-ministrul și ministrul transformării digitale al Ucrainei.

Apărarea continuă a Ucrainei depinde parțial de o alianță digitală critică a țărilor, companiilor și organizațiilor nonprofit. De când a început războiul în februarie, Microsoft și alte companii tehnologice au oferit asistență tehnologică fără precedent guvernului și poporului Ucrainei. Prin plățirea infrastructurii digitale în cloudul public, Microsoft și alții au susținut servicii ucrainene critice prin centrele de date din întreaga Europă.

După cum se subliniază în raportul Microsoft din iunie, acest lucru a jucat un rol esențial în protejarea rezistenței și securității datelor și serviciilor digitale ale Ucrainei, chiar și în fața rachetelor de croazieră rusești și a altor atacuri cinetice asupra centrului de date guvernamental al Ucrainei și a altor active fizice. Angajamentul de astăzi va aduce sprijinul total al Microsoft pentru Ucraina la peste 400 de milioane de dolari de la începutul războiului în februarie.”