Rusia Nu Renunta la Herson, Considera Orasul ca Parte a Teritoriului Sau

Rusia Nu Renunta la Herson, Considera Orasul ca Parte a Teritoriului Sau

Rusia inca mai considera ca Herson este un oras care ii apartine, asta in ciuda retragerii armatei sale din localitate in urma avansurilor facute de catre armata ucraineana, iar anuntul este unul care ridica foarte multe semne de intrebare cu privire la ceea ce intentioneaza sa faca rusii in continuare.

Rusia a anexat Herson la final de luna septembrie, iar regiunea in sine inca are anumite zone care se afla sub controlul armatei sale, chiar daca orasul in sine a fost pierdut, si avand in vedere acest anunt, e destul de clar ca retragerea facuta de catre rusi este doar una temporara, nu una permanenta.

“Peskov spune că „Kherson rămâne rus” în timp ce forțele ucrainene intră în oraș. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia continuă să considere Hersonul teritoriul său, în ciuda retragerii trupelor sale din oraș, potrivit agenției de presă controlate de stat ruse TASS.

Pe 30 septembrie, dictatorul Vladimir Putin a declarat că Rusia anexează regiunile Ucrainene Herson, Zaporizhzhia, Donețk și Lugansk. Pe atunci, Putin a spus că Rusia va „apăra” teritoriile celor patru regiuni pe care le revendica împotriva forțelor ucrainene „cu toate mijloacele disponibile”.”