Volodimir Zelenski Confirma Eliberarea Orasului Herson de sub Controlul Rusiei

Volodimir Zelenski Confirma Eliberarea Orasului Herson de sub Controlul Rusiei

Volodimir Zelenski confirma pentru intreaga lume faptul ca Ucraina a reusit sa-si recupereze orasul Herson, iar asta pentru ca armata sa a reusit sa elibereze tot teritoriul localitatii pe care Rusia a ocupat-o inca din prima parte a razboiului, si in care a comis destule agresiuni impotriva populatiei.

“Astăzi este o zi istorică. Recuperăm Hersonul. De acum, apărătorii noștri se apropie de oraș. Dar unități speciale sunt deja în oraș. Oamenii din Herson așteptau. Nu au renunțat niciodată la Ucraina. Speranța pentru Ucraina este întotdeauna justificată – iar Ucraina își recâștigă întotdeauna pe a ei.

Și chiar și atunci când orașul nu este încă complet curățat de prezența inamicului, oamenii din Herson îndepărtează deja simbolurile rusești și orice urmă a șederii ocupanților în Herson de pe străzi și clădiri.

La fel a fost și în toate celelalte orașe eliberate de apărătorii noștri. La fel va fi și în acele orașe care încă așteaptă întoarcerea noastră. Ucraina va veni la toți oamenii săi. Și mulțumesc fiecărui războinic și fiecărei unități a Forțelor de Apărare care fac posibilă această operațiune ofensivă în sud acum.

Absolut toată lumea – de la soldați la generali. Forțele armate, informații, Serviciul de Securitate, Garda Națională – toți cei care aduceau această zi mai aproape de regiunea Herson.

Din cauza războiului pe scară largă, majoritatea exporturilor și importurilor ucrainene au încetat. Dar am putut deschide un nou mod de viață economică pe teritoriul Uniunii Europene. Și de-a lungul acestui drum al vieții, am stabilit o aprovizionare care este extrem de importantă nu numai pentru Ucraina, ci și pentru întreaga Europă și pentru multe alte țări – partenerii Europei.

În ajunul împlinirii a jumătate de an a inițiativei „Căile Solidarității” a Uniunii Europene, el a mulțumit întregii Europe unite pentru sprijinul constant acordat Ucrainei. Și ne-am confirmat, de asemenea, disponibilitatea de a continua să lucrăm împreună pentru a consolida și mai mult Europa.”