DACIA Duster 3: Decizia MAJORA, Schimbarea Surprinzatoare pentru Noul SUV

DACIA Duster 3 Decizia MAJORA Schimbarea Surprinzatoare Noul SUV

DACIA Duster 3, urmatoarea generatie de SUV-uri de la DACIA care va veni cu o revolutie importanta pentru gama, are dezvaluite acum o decizie extrem de importanta pe care probabil ca putini o asteptau in momentul de fata, dar care vine ca o masura foarte interesanta. Conform presei din Franta, DACIA Duster 3 urmeaza sa vina cu un sistem 4×4 diferit fata de ceea ce am tot auzit in ultimele luni de zile, si asta e o surpriza majora.

DACIA Duster 3 ar urma sa aiba un sistem de tractiune integrala, 4×4, mecanic, nu compus dintr-un motor pe combustie interna, si unul electric, asa cum s-a tot spus in repetate randuri de catre diverse organizatii de presa din intreaga lume. Presa din Franta ne spune acum ca DACIA Duster 3 urmeaza sa fie lansat de catre cei de la DACIA cu un sistem 4×4 clasic, chiar daca masina va fi produsa pe platforma CMF-B, inclusiv la uzina din Romania.

DACIA Duster 3: Decizia MAJORA, Schimbarea Surprinzatoare pentru Noul SUV

DACIA Duster 3 era prezentata ca urmand a avea un sistem 4×4 diferit fata de cel actual, iar asta pentru ca la uzina DACIA din Mioveni nu ar fi simpla asamblarea sa pe platforma CMF-B intr-o asemenea formula, insa iata ca lucrurile ar fi diferite. Se pare ca DACIA Duster 3 ar urma sa fie produsa fara prea mari probleme cu tractiune integrala 4×4 inclusiv intr-o versiune complet mecanica in Romania, sau cel putin asta ni se sugereaza acum.

DACIA Duster 3 ar urma sa treaca din 2026, sau 2027, la un nou sistem de tractiune integrala care ar fi compus dintr-un motor electric si unul pe combustie interna, ceea ce desigur ca nu vine ca o surpriza prea mare, avand in vedere toate zvonurile. Din moment ce atunci va intra in vigoare si noul standard EURO 7, iar cei de la DACIA vor trebui sa respecte alte specificatii, era de asteptat ca DACIA Duster 3 sa aiba nevoie de o asemenea schimbare.

DACIA Duster 3 ar urma sa fie prezentata in mod oficial in toamna anului 2023, as acum s-a spus deja in foarte multe randuri, insa in reprezentante masina ar putea sa ajunga abia undeva pe la inceputul anului 2024, cel putin in baza zvonurilor actuale.