Vladimir Putin: Primele Probleme dupa Retragerea Armatei din Herson

Vladimir Putin Primele Probleme dupa Retragerea Armatei din Herson

Vladimir Putin ar fi creat o fractura ideologica intre simpatizantii sai in momentul in care ar fi decis sa permita retragere armatei ruse din Herson, sau cel putin asta dau de inteles americanii de la Institutul pentru Studierea Razboiului, care are sediul in Washington, SUA.

Vladimir Putin ar fi fost criticat deschis in 12 noiembrie de catre unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai sai, Alexander Dugin, fiind numit autocrat de catre acesta dupa ce a permis retragerea din Herson, insa desigur ca totul ar putea face parte si din propaganda pe care Rusia o disemineaza.

“Retragerea Rusiei din Herson aprinde o fractură ideologică între figuri pro-război și Putin. Retragerea Rusiei din Herson erodează încrederea în angajamentul și capacitatea lui Vladimir Putin de a-și îndeplini promisiunile de război, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Pe 12 noiembrie, un ideolog rus pro-război Alexander Dugin l-a criticat deschis pe Putin – pe care l-a numit autocratul – pentru că nu a susținut ideologia rusă prin predarea lui Herson.

„Critica directă la adresa lui Putin în cadrul comunității pro-război este aproape fără precedent, iar atacul neîntrerupt al lui Dugin asupra lui Putin poate indica o schimbare în rândul ideologilor naționaliști ruși”, a constatat ISW.”