Volodimir Zelenski: Informare Privind Racheta care a Lovit Polonia!

Volodimir Zelenski Informare Privind Racheta care a Lovit Polonia!

Volodimir Zelenski a vorbit astazi despre situatia din Polonia si racheta care a cazut pe teritoriul tarii vecine care a ajutat-o atat de mult in ultimele luni de zile, presedintele Ucrainei continuand sa afirme ca Rusia a lansat respectiva racheta, desi NATO il contrazice in mod clar.

Volodimir Zelenski spune totusi ca razboiul continua, iar Rusia continua sa atace diverse localitati de pe teritoriul tarii sale, provocand distrugeri extrem de mari pentru infrastructura critica.

“Astăzi a fost o zi lungă și grea. Și acum, seara, se pare că evenimentele de dimineață s-au petrecut cel puțin ieri sau alaltăieri…

Și ziua nu s-a încheiat încă… Există și o ședință a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la noul val de teroare a rachetelor rusești. Monitorizăm declarațiile, lucrăm cu parteneri și apărăm interesele ucrainene.

Desigur, una dintre principalele probleme la ședința Consiliului de Securitate este situația din Polonia, clarificarea tuturor circumstanțelor modului în care agresiunea rusă a trecut granița poloneză.

Poziția ucraineană este foarte transparentă: ne străduim să stabilim toate detaliile, fiecare fapt. De aceea avem nevoie de specialiștii noștri să se alăture lucrării anchetei internaționale și să aibă acces la toate datele disponibile partenerilor noștri și la locul exploziei.

Toate informațiile noastre sunt în acces deplin, le oferim partenerilor noștri încă din noapte, din acele prime ore când lumea a început să afle ce s-a întâmplat.

Am vorbit aseară cu președintele Duda și i-am exprimat condoleanțe – agresiunea rusă a luat viața a doi cetățeni polonezi. Și vreau ca toți să onorăm memoria tuturor celor cărora le-a fost luată viața de acest război rusesc cu un minut de reculegere.”