Ministrul Apararii: ULTIM MOMENT, Anunturile foarte Importante pentru Milioane de Romani

Ministrul Apararii ULTIM MOMENT Anunturile foarte Importante Milioane Romani

Ministrul Apararii a publicat un anunt de ultim moment care vizeaza milioane de romani din intreaga tara in momentul de fata, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor oamenilor din intreaga tara faptul ca zilele trecute a participat la o reuniune extrem de importanta cu omologii sai din regiunea noastra, afectata de razboi.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre deciziile foarte importante care au fost luate in legatura cu aceasta intalnire, care a avut loc la Sofia, ea fiind facuta separat de cele ale NATO, insa tara noastra isi va respecta angajamentele cu privire la proiectele pe care si le-a asumat ca parte a acestei initiative.

“In zilele de 16 și 17 noiembrie, am participat la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Defence Ministerial – SEDM), organizată, la Sofia, sub președinția bulgară a inițiativei. Împreună cu miniștrii apărării am analizat stadiul proiectelor subsumate inițiativei și am aprobat o serie de documente de planificare privind activitatea componentei operaționale a SEDM, respectiv Brigada din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Brigade – SEEBRIG).

De asemenea, națiunile au formulat propuneri privind perspectiva implicării SEEBRIG în misiuni de pace, precum și în exerciții multinaționale organizate de NATO și UE. În acest context am evidențiat importanța pe care România o acordă inițiativei regionale SEDM și am subliniat faptul că parteneriatele robuste sunt esențiale pentru succesul eforturilor de asigurare a unui mediu sigur și stabil.

De asemenea, am reiterat determinarea României de a contribui și mai activ la dezvoltarea proiectelor în derulare sub egida inițiativei, inclusiv prin valorificarea oportunităților de antrenare a forțelor alocate SEEBRIG în facilități militare de instruire aparținând Ministerului Apărării Naționale. Totodată, am reliefat angajamentul României pentru implementarea Agendei Femeile, Pacea și Securitatea, context în care am menționat conferința internațională asociată proiectului „Femei lider în domeniul securitatii și apărarii (FLSD)”, eveniment organizat ca un proiect important al inițiativei SEDM, pe care MApN îl va organiza la București în perioada 22-25 noiembrie a.c.

În intervenția mea, am condamnat în termeni fermi războiul premeditat, nejustificat și neprovocat declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și am menționat necesitatea unui efort coordonat pentru consolidarea cooperării regionale în sprijinul Ucrainei, cât și al Republicii Moldova și Georgiei.

La finalul reuniunii ministeriale SEDM, am adoptat o Declarație Comună, document în conținutul căruia au fost evidențiate atât necesitatea consolidării acestui format de cooperare regională și a dezvoltării proiectelor subsumate SEDM, cât și impactul războiului de agresiune provocat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și implicațiile asupra situației de securitate regională.”