Volodimir Zelenski Reactioneaza dupa Decizia de la Haga privind Zborul MH17

Volodimir Zelenski Reactioneaza dupa Decizia de la Haga privind Zborul MH17

Volodimir Zelenski vorbeste despre decizia luata in cursul acestei zile la Haga cu privire la zboul MH17 care a fost doborat cu 8 ani de zile in urma, si pentru a carui distrugere au fost in sfarsit stabiliti vinovatii, care vor fi trasi la raspundere, in baza unei decizii luata de catre o instanta din Olanda.

“O decizie foarte importantă a fost luată astăzi în Olanda. Există prima sentință pentru criminalii care au distrus Boeing-ul malaezian pe cerul deasupra Donbassului în 2014. Trei persoane au primit condamnări pe viață. Și va veni cu siguranță ziua când vor începe să-și ispășească pedeapsa.

Dar această decizie nu este doar despre trei criminali. Rusia a mințit mult despre acest dezastru, dar totuși faptele cheie au fost stabilite.

Acum făptuitorii au fost condamnați și se oferă temeiul condamnării vinovaților și de nivel superior. Cei care poartă întreaga responsabilitate personală pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei – crima inițială care a dat naștere tuturor celorlalte comise de rasiști din 2014. Acesta este ceva fără de care este de fapt imposibil să protejăm lumea de repetarea unor astfel de războaie. ca agresiune rusă împotriva statului nostru.

Când toți ucigașii și călăii vor fi condamnați, când comandanții lor și „acoperișul” politic vor primi sentințe corecte, când Rusia compensează toate pagubele cauzate de agresiunea rusă, va fi o bază foarte solidă pentru o pace durabilă.

Avem toate posibilitățile pentru a asigura acest lucru. Fiecare crimă de război rusă, fiecare atac terorist al acestora va primi răspunsul său legal. Decizia de astăzi de la Haga o dovedește.

Veșnică amintire tuturor celor cărora le-a luat viața agresiunea rusă. Slavă tuturor celor care câștigă pentru Ucraina! Mulțumim tuturor celor care ne ajută și lucrează pentru stat!”