Volodimir Zelenski Cere din Nou Permiterea Aderarii Ucrainei la NATO

Volodimir Zelenski Cere Nou Permiterea Aderarii Ucrainei NATO

Volodimir Zelenski s-a adresat astazi adunarii parlamentare a NATO, si la fel ca acum cateva luni de zile, a decis din nou sa le ceara reprezentantilor aliantei militare sa-i permita Ucrainei sa devina membru cu drepturi depline, chiar daca se afla in plin razboi.

Volodimir Zelenski face aceste cereri stiind foarte bine ca Ucraina nu poate deveni membra NATO in plin razboi cu Rusia, insa separat vorbeste despre lupta pentru libertate si demnitate pe care ucrainienii au inceput-o acum 9 ani de zile.

“În urmă cu nouă ani, în 2013 – 2014, în timpul Revoluției Demnității, când ucrainenii apărau dreptul la alegere europeană pentru țara noastră în piețele și străzile orașelor noastre, s-a întâmplat un lucru important. Ucrainenii s-au umplut cu o puternică forță de viață ceea ce mulți au început să creadă că este doar o formalitate birocratică.

Și acum, când apărăm valorile europene nu în piețe și străzi, ci pe câmpul de luptă într-un război la scară largă, este absolut evident cât de nedreaptă a fost înstrăinarea Ucrainei de Europa.

Toată lumea vede cât de important este că ne-am unit cu adevărat în apărare după 24 februarie. Deci, datorită acestui fapt, vezi și că Ucraina ar trebui să devină membră cu drepturi depline al Uniunii Europene și NATO. Și vă îndemn să susțineți cererile noastre de aderare la UE și Alianță! Cu aceste cuvinte m-am adresat participanților la Adunarea Parlamentară a NATO.

Astăzi se împlinesc a noua aniversare de la începutul Maidanului – Revoluția Demnității. Al nouălea… Dar libertatea și demnitatea poporului ucrainean are mai mult de o mie de ani. Merită să ne amintim acest lucru.

Au fost multe amenințări la adresa libertății poporului nostru și la însăși existența ucrainenilor. Dar oamenii au trecut peste asta. Și acum tu și cu mine avem o oportunitate istorică de a apăra voința ucraineană odată pentru totdeauna.

Eu cred că așa va fi.

Mulțumesc tuturor celor care ne susțin țara! Mulțumim tuturor celor care luptă și lucrează pentru Ucraina! Slavă veșnică și onoare tuturor celor care și-au dat viața pentru libertate pentru poporul nostru!

Glorie Ucrainei!”