Ministrul Apararii: Anunturile de ULTIMA ORA, ce le Transmite Tuturor Romanilor

Ministrul Apararii Anunturile ULTIMA ORA Transmite Tuturor Romanilor

Ministrul Apararii a facut o serie de anunturi extrem de importante pentru toata Romania in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca vorbim despre informari pe care trebuie sa le cunoasca romanii, mai jos fiind descrise intalnirile pe care noul ministru le-a avut in ultima vreme, si masurile luate.

Ministrul Apararii vorbeste inclusiv despre intalnirea cu Ambasadorul Marii Britanii in Romania, mai ales ca in perioada urmatoare va avea loc o intalnire NATO in tara noastra, iar separat de asta discuta si despre ziua de 1 decembrie, cea in timpul careia vom vedea multi militari defiland pe strazile din tara.

“Împreună cu șeful Statului Major al Apărării am efectuat astăzi o serie de vizite de informare în garnizoanele Cluj-Napoca și Câmpia Turzii. În Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, echipa de comandă ne-a prezentat o informare cu privire la principalele misiuni, activitățile planificate pentru perioada imediat următoare, pe domenii de responsabilitate, precum și detalii privind starea tehnicii din dotarea bazei.

De asemenea, am purtat discuții cu privire la planurile de modernizare a infrastructurii existente și extinderea Bazei 71 Aeriană, program de investiții aflat în derulare. Am asigurat conducerea Bazei 71 Aeriană de întreaga disponibilitate a echipei pe care o conduc pentru sprijinirea derulării importantelor programe de investiții și pentru îndeplinirea obiectivelor încredințate.

M-am întâlnit astăzi, la sediul MApN, cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la București, Andrew Noble. Agenda întrevederii s-a axat pe subiecte referitoare la cooperarea în cadrul NATO, cu accent pe deciziile aliate de la Summit-ul de la Madrid, precum și la evoluția situației regionale de securitate, sprijinul acordat Ucrainei și aspecte ale cooperării bilaterale.

În cadrul discuțiilor, i-am mulțumit partenerului pentru angajamentul Marii Britanii față de consolidarea posturii de descurajare și apărare de pe Flancul Estic și implicit din regiunea Mării Negre și am salutat contribuția Londrei la eforturile și proiectele aliate din România. De asemenea, am apreciat nivelul cooperării în cadrul Parteneriatului Strategic, format care rămâne fundamentul consolidării relațiilor în plan bilateral dintre cele două țări.

Militarii Armatei României au început antrenamentele pentru ziua noastră națională. De 1 Decembrie sunt sigur că ne vor acorda onorul cu același profesionalism cu care ne-au obișnuit. Sincere felicitări pentru dăruirea de care dau dovadă de fiecare dată! Sunt mândru să mă aflu în această funcție onorantă.”