Ministrul Educatiei: Doua Anunturi de ULTIMA ORA Foarte Importante pentru Scoli si Elevi

Ministrul Educatiei Doua Anunturi ULTIMA ORA Importante Scoli Elevi

Ministrul Educatiei a facut doua anunturi extrem de importante care vizeaza elevii din toate scolile Romaniei, iar asta pentru ca aduce in atentia a milioane de oameni din intreaga tara masurile care au fost luate in ultimul an de zile de catre Guvernul Romaniei pentru sistemul de invatamant din tara noastra, pentru tinerii din scoala.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre o gala care a avut in centru directorii care au avut cele mai bune performante in ultimul an de zile, ei fiind premiat pentru modul in care si-au desfasurat activitatea in ultimul an de zile in unitatile de invatamant pe care le conduc in momentul de fata.

“A fost aprobată Metodologia-cadru de organizare a programului de formare psihopedagogică, în vederea certificării competenţelor pentru profesia didactică, de către departamentele de specialitate din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate.

În luna august 2022, s-au semnat contracte de grant cu 61 de universități de stat și particulare în valoare totală de 1,05 miliarde lei. Susținerea învățământului dual: Se vor constitui și dezvolta cel puțin 10 consorții regionale și 10 campusuri profesionale duale integrate – 338 mil. euro.

Lansarea campaniei de combatere a violenței: Ministerul Educației a lansat campania de combatere a violenței #Nusuntețisinguri. Împreună oprim violența în școli. Mulțumiri colegilor din Guvernul României și Prim-Ministrului României pentru susținere și colaborare! Mulțumiri predecesorului meu şi echipei de la Ministerul Educației!

Aseară am avut bucuria de a participa, alături de echipa de la Ministerul Educației – România şi de inspectori școlari generali din toată ţara, la Gala Premiilor pentru Directorii anului, unde sunt recunoscute meritele directorilor care generează schimbări veritabile pentru fiecare copil din şcolile lor. Felicit Asociatia Pentru Valori In Educatie – AVE Romania, alături de partenerii lor din mediul privat, pentru perseverența în susținerea și promovarea unor exemple de bună practică ale managementului din învățământul preuniversitar.

Felicitări domnului Viforel Dorobantu pentru premiul Directorul Anului pentru Inovare, doamnei Simona Voinescu, Directorul Anului pentru Antreprenoriat, doamnei Georgiana-Livia Antoci, Directorul Anului pentru Egalitate de Șanse, și nu în ultimul rând, doamnei Cristina Hadâmbu, Directorul anului 2022. Cu mulțumiri și prețuire pentru tot ceea ce faceți pentru comunitatea educațională, vă sunt alături! Vă urez mult spor, energie și putere de muncă pentru a sprijini mai departe transformarea în bine a educației, alături de echipele din fiecare școlă!”