Volodimir Zelenski Vorbeste despre Importanta Securitatii Alimentare Internationale

Volodimir Zelenski Vorbeste despre Importanta Securitatii Alimentare Internationale

Volodimir Zelenski vorbeste despre primul Summit International privind Securitatea Alimentara, care a avut loc la Kiev, si la care au participat diverse tari care sustin Ucraina in razboiul pe care il duce cu Rusia, si mai jos aveti toate detaliile discutiilor care au avut loc.

“Oameni de nesfârșit ai unei țări de necăzut!

Astăzi am organizat primul Summit Internațional privind Securitatea Alimentară. A avut loc la Kiev împreună cu partenerii noștri. Și în mod deliberat – tocmai în aceste zile, când onorăm memoria victimelor Holodomorului din 1932-1933.

Ucrainenii au trecut prin genocid. Și astăzi facem tot posibilul și imposibilul pentru a opri noua politică de genocid a Rusiei. Una nouă, dar atât de asemănătoare cu cea care a ucis milioane de oameni în secolul XX. Și nu ne luptăm doar împotriva agresiunii. Pas cu pas, creăm un sistem care va opri agresiunea, va demonta consecințele acesteia și va garanta securitatea pe termen lung – securitatea Ucrainei, a întregii Europe și a lumii.

Securitatea alimentară este unul dintre elementele cheie ale stabilității globale. Aici este cel mai evident rolul de conducere al Ucrainei. Datorită inițiativei noastre de export de cereale din trei porturi de la Marea Neagră, am trimis aproximativ 12 milioane de tone de alimente pe piața mondială. 40 de țări ale lumii. Din acest volum, peste 2,5 milioane de tone sunt destinate țărilor cu nu doar o penurie de alimente, ci și o criză severă.

În cadrul Programului Alimentar al ONU, am ajutat țări în care oamenii sunt literalmente înfometați sau în pragul de foame. Acestea sunt, în special, Etiopia, Yemen. Am ajutat și Somalia și Afganistanul. Și acesta este doar începutul.

Astăzi am anunțat oficial lansarea noii noastre inițiative umanitare. Cereale din Ucraina. Și avem deja acorduri cu mulți parteneri privind colaborarea cu „Grain din Ucraina”.

Uniunea Europeană, SUA, Franța, Marea Britanie, Germania, Japonia, Qatar, Canada, Norvegia, Țările de Jos, Finlanda, Belgia, Lituania, Republica Cehă, Italia, Austria, Spania, Suedia, Slovenia, Elveția și altele. Peste 20 de țări au susținut summitul nostru privind securitatea alimentară. Suma totală pe care am acumulat-o pentru cereale din Ucraina este deja de aproximativ 150 de milioane de dolari. Lucrările continuă. Pregătim până la 60 de nave.

Cu toții împreună nu trimitem doar produse agricole ucrainene în acele țări care suferă cel mai mult de pe urma crizei alimentare. Afirmăm că niciodată foamea nu trebuie folosită ca armă. Dacă nu ar fi fost mâncarea ucraineană, dacă nu ar fi fost conducerea noastră comună cu partenerii noștri, stabilitatea socială în regiuni precum Africa de Nord sau Orientul Mijlociu nu ar fi fost menținută. Este exact ceea ce și-a dorit Rusia. Avem – și putem! – nu permite asta.

Astăzi m-am întâlnit cu prim-ministrul Belgiei. Am discutat despre acțiunile noastre comune. Și nu numai pentru securitatea alimentară. Aceștia au semnat o declarație privind sprijinul Belgiei pentru aderarea deplină a Ucrainei atât la Uniunea Europeană, cât și la NATO. Acesta este un semnal important. Am discutat despre continuarea cooperării politice și de apărare, sancțiuni împotriva Rusiei, posibilitatea ca Belgia să ne ajute să trecem iarna aceasta.

Astăzi, la Kiev a avut loc o întâlnire a Triunghiului Lublin la nivelul prim-miniștrilor – Ucraina, Polonia și Lituania. Aceștia au semnat o declarație comună privind sprijinul suplimentar pentru Ucraina și ordinea juridică internațională. Așa că astăzi este o zi diplomatică foarte aglomerată. O zi care a întărit atât Ucraina, cât și partenerii noștri.

Astăzi, inginerii noștri energetici au continuat să restaureze sistemul. Și avem deja mai multe oportunități de a genera și furniza energie electrică. Dar, din păcate, încă nu este suficient pentru a face oferta complet stabilă.

Începând de azi dimineață, jumătate din numărul de abonați ca aseară au fost deconectați de la curent. Cu toate acestea, în 14 regiuni și în Kiev, există încă restricții pentru mai mult de 100.000 de abonați în fiecare dintre regiuni.

Dacă consumul crește seara, numărul de întreruperi poate crește. Acest lucru arată încă o dată cât de important este acum să economisim energie și să o consumăm rațional.

În această după-amiază, inamicul a lansat un atac cu rachetă asupra regiunii Dnipropetrovsk – asupra sectorului privat, asupra caselor obișnuite. Sunt răniți. Au bombardat regiunea Donețk, sudul și alte regiuni.

Rusia transformă această zi – ziua amintirii – într-o zi a terorii. Ocupanții vor fi cu siguranță responsabili pentru toate acestea. Și îi vom alunga din pământul nostru. Și încă unul.

Astăzi am reușit să eliberăm încă 12 ucraineni din captivitatea rusă. Trei dintre ei sunt civili, doi sunt ofițeri și șapte sunt soldați și sergenți. Numai în această săptămână, am returnat 98 dintre oamenii noștri din captivitate în Ucraina. Le vom întoarce pe toate celelalte.

Mulțumesc tuturor celor care ne ajută! Mulțumim fiecărui lider care lucrează cu noi pentru securitatea europeană și globală!

Slavă soldaților noștri și poporului nostru nestăpânit! Veșnică amintire tuturor celor care și-au dat viața pentru Ucraina! Glorie Ucrainei!

Și vă rog, astăzi onorați memoria bărbaților și femeilor ucrainene, copiilor și adulților, ale căror vieți au fost luate de genocidul Holodomor.”