Ministrul Sanatatii: ULTIMA ORA, Anuntul Major Adus in ATENTIA Tuturor Romanilor

Ministrul Sanatatii ULTIMA ORA Anuntul Major Adus ATENTIA Tuturor Romanilor

Ministrul Sanatatii transmite in cadrul unui anunt oficial o notificare pentru milioane dintre romani cu privire la una dintre cele mai serioase probleme care ingrijoreaza foarte multa lume, iar asta pentru ca multi oameni se intreaba daca vom mai vedea alte valuri de Coronavirus in cursul lunilor urmatoare.

Ministrul Sanatatii spune ca acest lucru este improbabil in momentul de fata, iar asta pentru ca exista foarte multe persoane care sunt vaccinate, sau au trecut prin boala pana in momentul de fata, deci ar exista o protectie suficient de mare la nivelul intregii populatii pentru a preveni aparitia unor valuri ulterioare.

“Nu cred ca vom mai avea o problema de sanatate publica similara, ca si magnitudine, cu ceea ce s-a intamplat in 2020, nici macar similar cu ceea ce s-a intamplat in valul 5 in primavara anului 2022. E un virus cu o mare variabilitate genetica, asa sunt toate virusurile ARN, nu e numai Coronavirus, si virusul hepatitic C, toate sunt virusuri cu variabilitate mare.

Noi, cu totii, am trecut prin boala, sau ne-am vaccinat, sau ne-am vaccinat si am si trecut prin boala, deci nu mai suntem in fata acestui virus descoperiti cum eram in urma cu 2 ani. Nu mai suntem la fel, suntem altii, si virusul este altul. Noi facem in fiecare an vaccinare antigripala. Opinia mea este ca incepand cu anul viitor vom face o vaccinare sezoniera si impotriva infectiei cu Coronavirus.

Coronavirus nu va mai fi nou, la anul va avea 4 ani vechime, si o sa facem vaccinare sezoniera. Am lucrat foarte mult ca sa reducem expunerea financiara enorma a Romaniei in ceea ce priveste vaccinul acesta, care a fost achizitionat in cantitati enorme si de catre tara noastra. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa incercam sa valorificam vaccinul pe care il aveam.

Am vandut in luna ianuarie altor tari, care nu facusera acelasi lucru, nu achizitionasera asa de mult vaccin, respectiv Germania si Ungaria, am vandut 7.5 milioane de doze. Mai ramasesera de achizitionat pentru acest an 11.2 milioane de doze, si am avut o negociere intensa cu Comisia Europeana si producatorii.

Daca noi nu faceam o comanda, nu mai primeam formula noua a vaccinului, si ne gaseam intr-un paradox. Eram obligati sa cumparam 11 milioane de doze dintr-un vaccin care nu se mai foloseste, si din care avem deja cateva milioane de doze, pe care le aruncam. Am avut perseverenta, si am semnat o comanda, deoarece contractul e la nivelul UE, de doar 3 milioane de doze.”