TUMAK 22: Armata Romana Participa la Exercitii Internationale cu Aliatii NATO

TUMAK 22 Armata Romana Participa la Exercitii Internationale cu Aliatii NATO

Armata Romana a participat la exercitiu international TUMAK 22, care s-a desfasurat impreuna cu aluatii din cadrul NATO, iar asta pentru ca vorbim despre o instruire in comun pe care au facut-o militarii romani cu cei polonezi la un obiectiv militar din tara aliata.

Armata Romana a participat in ultimele luni la multe exercitii militare internationale impreuna cu foarte multi aliati din cadrul NATO, ceva ce desigur ca este perfect normal in contextul razboiului din Ucraina, si cel mai probabil aceste colaborari vor continua.

Instruire în comun în cadrul exercițiului TUMAK 22.

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” au participat la un exercițiu MASCAL ce a avut loc în cadrul TUMAK 22, un exercițiu multinațional organizat de Brigada 15 Mecanizată din Polonia, care a integrat și militarii din cadrul Grupului de Luptă NATO.

Scenariul exercițiului a fost fictiv, iar principalul obiectiv a fost analizarea reacțiilor personalului medical în cazul unui număr foarte mare de victime ca urmare a unui atac.

Scenariile exercițiilor MASCAL sunt construite astfel încât numărul, tipul sau severitatea leziunilor victimelor depășesc capacitatea și capabilitățile unei formațiuni medicale.

Începând cu luna octombrie a acestui an, timp de aproximativ 6 luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană – Sky Guardians, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană ”Milcov” din Focșani, sunt dislocați în baza de instrucție Bemowo Piskie din Polonia, unde se vor instrui într-un mediu multinațional alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite.