BCR Romania: Anuntul IMPORTANT privind Aderarea la Schengen a Romaniei

BCR Romania Anuntul IMPORTANT Aderarea Schengen Romaniei

BCR Romania a publicat un anunt extrem de important cu privire la Aderarea Romaniei la Schengen, iar asta deoarece in ultima perioada banca detinuta de catre o companie din Austria, a fost in centrul foarte multor critici si controverse, plus a unor indemnuri de boicot si mutare a conturilor la alte banci dom Romania.

BCR Romania s-a gandit ca ar fi o idee buna sa publice un mesaj transmis de catre un fost CEO al grupului Erste, acesta afirmand ca votul dat de catre Austria pentru blocarea intrarii Romanie in Schengen este unul injust, si trebuie remediat, spunand ca dreptul de veto ar fi o slabiciune institutionala a Uniunii Europene, si ca el ar trebui evitat pe cat posibil.

Presiunea la care a fost supusa BCR, si cel mai probabil exodul unor clienti, au fortat si publicarea unor mesaje de acest gen de catre fosti oameni din conducerea grupului, dar nu e exclus sa mai vedem si altele pe masura ce, poate, mai multi oameni vor decide sa renunte la serviciile oferite de catre grup in Romania.

BCR este institutia financiara aleasa de catre un numar mare de companii din Romania pentru a-si desfasura activitatea bancara, astfel ca daca numarul celor care pleaca, sau a plecat, ar fi mare, atunci e de asteptat sa vedem si reactii publice de la banca, insa deocamdata ea a afirmat ca numai 12 persoane si-au mutat conturile la alte banci dupa veto-ul Austriei privind primirea Romanie in Schengen.

“Este păcat că Austria își folosește dreptul de veto în UE într-o astfel de situație. Veto-ul este o slăbiciune instituțională a Uniunii Europeană și trebuie evitat pe cât de mult posibil.. Mă întristează faptul că am folosit acest instrument ca să blocăm accesul României în spațiul Schengen. Încercarea de a convinge UE să preia gestionarea problemei pan-europene a azilului și a migrației nu se poate realiza prin utilizarea dreptului de veto.

Austria și-a exprimat dreptul de veto; acum ar trebui să lucreze pentru a se asigura că sunt îndeplinite condițiile pentru aderarea României la Schengen. Ceea ce am împiedicat să se întâmple săptămâna trecută ar trebui remediat cât mai curând posibil. Aceasta este singura cale de a ieși din această situație.”