Criza Energetica Europeana: Anuntul Ursulei Von der Leyen de la Bucuresti

Criza Energetica Europeana Anuntul Ursulei Von der Leyen de la Bucuresti

Criza energetica europeana creeaza noi oportunitati pentru a reduce dependenta de Rusia, si a crea noi aliante cu parteneri capabili sa livreze continentului european energia de care are nevoie pentru a functiona, si la preturi competitive, in raport cu cele actuale, si un acord important a fost semnat astazi la Bucuresti.

Ursula Von der Leyen, presedintele Comisiei Europene, este prezenta astazi la Bucuresti pentru semnarea acestui acord care are menirea de a reduce impactul crizei energetice europene in anii ce vor urma, Romania fiind o piesa centrala a intregului plan care ar putea reduce substantial costurile pentru energie pentru milioane de europeni.

Cele două țărmuri ale Mării Negre nu au fost niciodată mai aproape. Mă bucur că acordul energetic dintre Romania, Ungaria, Georgia si Azerbaidjan, pune un accent atât de puternic pe sursele regenerabile. Acum construim interconexiuni electrice mai puternice.

Cablul electric al Marii Negre este o nouă rută de transport plină de oportunități. Ar putea integra Georgia pe piața noastră de energie electrică și ar putea aduce energie electrică vecinilor noștri din Balcanii de Vest, Moldova și, bineînțeles, Ucraina. Să lucrăm împreună pentru a face realitate.