iPhone 14 a Salvat Vietile a 2 Persoane In urma unui Accident Rutier Apeland prin Satelit Serviciile de Urgenta

iPhone 14 a salvat vietile a doua persoane implicate intr-un accident rutier in SUA dupa ce noua functie de apelare de urgenta prin satelit s-a activat in mod automat dupa ce telefonul a detectat faptul ca masina in care se aflau persoanele a cazut intr-o prapastie de la marginea unui drum public.

iOS 16 are implementat un sistem care foloseste senzorii telefoanelor iPhone pentru a detecta daca suntem implicati intr-un accident rutier, si apeleaza automat serviciile de urgenta, ceea ce s-a intamplat, astfel ca autoritatile americane au fost apelate prin satelit in mod automat de telefon pentru a le salva din prapastia adanca de 100 de metri.

“Potrivit forțelor de ordine și a primilor intervenții, o mașină cu doi pasageri a mers pe autostrada Angeles Forest din Angeles National Forest și s-a prăbușit 300 de picioare în canion. Unul dintre iPhone-ul 14 al pasagerilor a înregistrat acest accident datorită noii funcții de detectare a accidentelor.

În canion, pasagerii nu aveau niciun serviciu de telefonie mobilă, acolo unde Emergency SOS prin satelit intră în ecuație. După ce iPhone 14 a înregistrat prăbușirea, funcția de conectivitate prin satelit a iPhone 14 a fost activată pentru a conecta victimele la primul răspuns. iPhone 14 a fost conectat la unul dintre noile centre de releu Apple, iar acel centru de releu a comunicat apoi situația primilor răspunsuri.”