Austria a Anuntat Oficial Noua Conditie pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria a Anuntat Oficial Noua Conditie pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria a anuntat in mod oficial o noua conditie care trebuie indeplinita inainte de a accepta aderarea Romaniei la spatiul Schengen, si ministrul de externe ale tarii vorbeste despre faptul ca in cursul urmatoarelor luni e nevoie ca numarul cererilor de azil primite de tara sa scada pentru ca aceasta cerere sa fie acceptata.

Austria nu se refera la cereri venite de la Romania, ci la cereri venite de la alti solicitanti de azil, insa ideea in sine ramane, astfel ca daca nu va scadea numarul cererilor de azil pe care tara le inregistreaza, e improbabil sa vedem o acceptare a Romaniei prea curand in spatiul Schengen, din pacate.

Austria si-a folosit dreptul de veto in prima parte a lunii decembrie pentru a bloca intrarea Romaniei in spatiul Schengen, si in ciuda presiunilor puse la nivel european impotriva sa, inca nu pare dispusa sa renunte la aceasta pozitie pentru a ii permite Romaniei sa ajunga in sfarsit in postura de a avea granitele deschise complet.

“Sunt încrezător că vom reuşi să luăm cu adevărat măsuri aici, în următoarele câteva luni, astfel încât cifrele să scadă. Apoi, nimic nu va mai sta în calea extinderii spaţiului Schengen. La urma urmei, nu am spus că nu ne putem înţelege pe acest subiect niciodată, ci doar în acest moment Acesta este un proces de discuţie complet normal.

Austria este înconjurată de state UE şi de state Schengen, cu excepţia Elveţiei şi a Liechtensteinului. În condiţiile în care ţara se confruntă cu atât de multe cereri de azil, este legitim să spunem că avem nevoie de sprijin.”