Volodimir Zelenski Anunta Lupte Constante in Lugansk si Donetk

Volodimir Zelenski Anunta Lupte Constante in Lugansk si Donetk

Volodimir Zelenski anunta ca desi se apropie Craciunul, Rusia continua sa-si desfasoare atacurile impotriva Ucrainei cu doar 5 zile inainte de Ajun, iar Lugansk si Donetk sunt in continuare lovite de catre artileria rusilor, cu intensitate mai mare in cazul orasului Bakhmut.

Volodimir Zelenski anunta practic faptul ca Rusia nu se opreste din atacurile pe care le lanseaza constant in sudul Ucrainei, si e posibil ca inclusiv de Craciun sa vedem bombardamente in diverse localitati din tara.

“Am ținut o ședință a personalului astăzi. Situația din regiunile Donețk și Lugansk a fost examinată în detaliu. Direcția Bakhmut este cheia.

Păstrăm orașul, deși ocupanții fac totul pentru ca acolo să nu rămână niciun zid neavariat.

Regiunea Zaporizhzhia, regiunea Herson, sudul în general – reducem treptat potențialul ocupanților. Minus depozitele de muniție, minus logistica armatei ruse.

Apărarea aeriană este o prioritate constantă a Statului Major și subliniez acest lucru încă o dată…

Stimați parteneri! Ajutându-ne să ne protejăm pe deplin cerul, oferindu-ne sisteme de apărare aeriană mai moderne în număr suficient, puteți priva statul terorist de principalul său instrument de teroare.

Acesta va fi unul dintre cei mai puternici pași care vor aduce sfârșitul agresiunii mai aproape. Rusia va trebui să urmeze calea încetării agresiunii, când nu va mai putea urma calea loviturilor cu rachete.

Despre frontieră s-a discutat în detaliu și la Stat Major. Protecția frontierei atât cu Rusia, cât și cu Belarus este, de asemenea, o prioritate constantă. Ne pregătim pentru toate scenariile de apărare posibile. Oricine înclină Minsk spre orice, nu-i va ajuta la fel ca orice altă idee bolnavă în acest război împotriva Ucrainei și ucrainenilor.

Slavă fiecăruia dintre războinicii noștri! Mulțumire tuturor celor care lucrează pentru victorie și care ajută! Vom trece peste tot, vom depăși totul.”