Ministrul Educatiei: Multiple Masuri de ULTIMA ORA Anuntate pentru Scolile si Elevii din Romania

Ministrul Educatiei Multiple Masuri ULTIMA ORA Anuntate Scolile Elevii Romania

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial multiple masuri de ultima ora pentru scolile si elevii din toata Romania, masuri care urmeaza sa fie puse in aplicare in cursul inceputului de an 2023, ele vizand o serie de schimbari foarte importante care sunt asteptate de ani de zile in unitatile de invatamant.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre legile educatiei, si cand ar urma acestea sa fie adoptate, despre modificari pentru grila de salarizare pentru profesorii din intreaga scoala, dar si despre crearea unei predictibilitati in sistemul de invatamant din Romania, masuri asteptate de foarte multa lume.

“Această solicitare a fost lansată și în cadrul întâlnirii cu prim-ministrul României. Domnul prim-ministru a afirmat că sprijină creșterea salariilor, cu precădere pentru debutanții din învățământ. De asemenea, am asumat că odată cu adoptarea noii legi, vor fi alocate şi resursele bugetare necesare, inclusiv pentru salarizarea debutanților.

În întâlnirea domnului prim-ministru a fost asumată și înființarea unui grup de lucru care să se aplece asupra grilei de salarizare pentru sectorul învățământ, care să vizeze și ceea ce spuneați dumneavoastră, creșterea salariilor debutanților și refacerea grilei care vizează tot sectorul. Aplicarea creșterilor salariale este în funcție de adoptarea legilor educației.

Așa cum am spus, odată ce ele sunt făcute publice, intră și în primă lectură în ședința de guvern, urmează procedura de avizare interministerială și după adoptarea în guvern, cât mai devreme, la începutul sesiunii parlamentare viitoare, le vom vedea și în procedură de dezbatere parlamentară. La începutul sesiunii parlamentare. Nu are rost să lansez o dată, pentru că depinde de timpul necesar pentru procesul de avizare interministerială.

Am afirmat încă de când am preluat mandatul că una din prioritățile pe care mi-o asum este predictibilitatea în sistem. Aș dori să le transmit părinților că nu vor exista schimbări bruște și că orice modificare relevantă pentru parcursul educațional al copiilor va fi anunțată din timp, fără a crea dezechilibre în sistem.

Asta înseamnă că vom avea în vedere o perioadă de tranziție suficientă, în așa fel încât toți cei care sunt vizați de reformele educaționale să aibă timpul necesar pentru adaptare și să aibă toate informațiile necesare. Legile care vor fi promovate de către Guvern vor viza tocmai bunăstarea elevilor și creșterea calității și echității în sistem. Deci cred că ele ar trebui să fie așteptate cu bucurie.”