OMS Avertizeaza DUR Toata Europa, Situatia care INGRIJOREAZA Tarile

OMS Avertizeaza DUR Toata Europa Situatia INGRIJOREAZA Tarile

OMS ingrijoreaza foarte serios Europa cu o avertizare foarte dura care aduce in atentie situatia extrem de serioasa care ingrijoreaza pe toata lumea, iar asta pentru ca directorul general al organizatiei pentru intregul continent pune in lumina faptul ca stocurile de medicamente esentiale sunt reduse in Europa in momentuil de fata in toate cele 53 de tari din regiune.

OMS vorbeste despre faptul ca de la penicilina, si pana la antivirale impotriva COVID-19, sau chiar vaccinuri, exista stocuri tot mai mici pentru oamenii care au nevoie in momentul de fata de tratamente, sau protectie, astfel ca se recomanda in continuare protejarea impotriva unei posibile infectari cu Coronavirus, sau orice alt fel de virus care poate fi periculos.

OMS recomanda in continuare in toate tarile vaccinarea impotriva COVID-19, sau chiar a gripei, dar si respectarea masurilor de protectie pentru a se asigura o protejare cat mai buna impotriva oricarui tip de boli care ar putea exista, insa desigur ca e nevoie si ca tarile sa coopereze pentru a-si ajuta populatia sa inteleaga cat de importanta este protectia acum.

“Stocurile de medicamente esențiale sunt reduse în regiunea Europa a Organizației Mondiale a Sănătății. De la penicilină până la vaccinuri și antivirale COVID19, țările ar trebui să își revizuiască nevoile și să reînnoiască proviziile. Trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate în aceste vremuri incerte. Pregătirea salvează vieți.

Vaccinurile COVID-19 rămân cea mai bună protecție împotriva bolilor severe. Cu toate acestea, pe măsură ce pandemia intră în al patrulea an, milioane în Europa rămân nevaccinate. Îndemn toate cele 53 de țări din Europa ale Organizației Mondiale a Sănătății să reînnoiască eforturile de vaccinare. Scenariul global actual subliniază urgența.”