Fortele Aeriene ale Armatei Romane fac Pregatire de Elita in cadrul NATO

Fortele Aeriene ale Armatei Romane fac Pregatire de Elita in cadrul NATO

Fortele Aeriene ale Armatei Romane fac pregatire de elita in cadrul NATO cu piloti ai tarilor aliate, dar si in bazele armatelor aliate, iar mai jos puteti vedea cum s-au antrenat pilotii Romaniei la Sheppard Air Force Base din SUA in cadrul unui program de formare de elita.

Pregătire de elită! Forțele Aeriene Române au trimis doi locotenenți români la Sheppard Air Force Base din Statele Unite ale Americii, pentru a participa la unul din cele mai performante cursuri de formare a piloţilor din NATO, Euro-NATO Joint Jet Pilot Training.

Ofițerii se află acum în faza II de pregătire într-un program comun de formare a piloţilor de vânătoare pentru 14 state membre NATO pe aeronava T6 Texan II, în cadrul ENJJPT (Euro Nato Joint Jet Pilot Training), unde se instruiesc la standardele Alianței pentru obținerea calificărilor necesare executării misiunilor specifice, la întoarcerea în țară, în cadrul Forțelor Aeriene Române.

Până acum, piloții- studenți au parcurs etapele planificate din cadrul Programului și cu determinare și profesionalism, progresează zi de zi, către îndeplinirea celui mai înalt obiectiv al lor, ca pilot militar: executarea, la întoarcerea în țară, a misiunilor specifice cu aeronavele multirol și asigurarea suveranității spațiului aerian național și al NATO.

Mult succes!

Euro-NATO Joint Jet Pilot Training (ENJJPT) este unul din cele mai performante cursuri de formare a piloţilor din NATO, pregătind peste 350 de piloţi militari şi 75 de instructori anual, având în dotare peste 240 de avioane de tipul T-6 A Texan II şi T-38C Talon.

România a aderat la acest Program în 2017, iar începând cu anul 2019 a început să trimită piloți la pregătire.