Austria Spulbera Oficial Sperantele privind Aderarea Romaniei la Schengen in 2023

Austria Spulbera Oficial Sperantele Aderarea Romaniei Schengen 2023

Austria spulbera in mod oficial sperantele pe care Romania le are privind aderarea la Schengen cat mai rapid in cursul anului 2023, iar asta pentru ca unul dintre ministrii guvernului de la Viena spune ca Suedia, care are presedintia Consiliului Uniunii Europene, nu va incerca sa modifice sistemul de azil in cadrul presidintiei sale.

Austria ne anunta, practic, in legatura cu faptul ca pana la jumatatea anului 2023 nu vor exista discutii cu privire la schimbarea sistemului de azil, asa cum a cerut, ceea ce ar putea facilita aderarea Romaniei la Schengen, deci sansele ca problemele care au fortat dreptul de veto din decembrie nu vor disparea chiar atat de curand.

Austria spune ca nu se poate rezolva problema fortei de munca din UE cu migranti care au un nivel scazut de educatie si un cadru de valori diferit, astfel ca atat timp cat guvernul de la Viena nu e multumit, aderarea Romaniei la Spatiul Schengen ramane “in aer”, fara a se sti cand s-ar putea lua o decizie favorabila.

“Avem nevoie, în sfârșit, de un sistem european comun de azil, cu protecție eficientă a frontierelor externe. Suedia deține în prezent președinția rotativă a UE, dar a exclus deja adoptarea pactului privind migrația sub președinția sa. Raab a justificat dreptul de veto al Austriei împotriva aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen.

Zona fără granițe a UE, spunând că nu are sens să extindă un sistem stricat. Viena a fost puternic criticată de partenerii UE, precum Germania. Cererea de forță de muncă calificată nu poate fi satisfăcută prin integrarea azilului. Acest lucru e pus pe seama nivelului scăzut de educație și a „cadrului de valori diferit” al solicitanților de azil.”