Rusia Vinde Titei la Preturi Mai Mici decat Limitele Impuse de Sanctiunile UE

Rusia Vinde Titei la Preturi Mai Mici decat Limitele Impuse de Sanctiunile UE

Rusia vinde titeiul la preturi mai mici decat media globala, dar si mai mici decat cele stabilite prin sanctiunile impuse de catre Uniunea Europeana, ceea ce vine ca o surpriza majora, in contextul in care guvernul de la Moscova anunta ca nu va vinde titei la preturi mai mici decat cele plafonate de catre UE.

Rusia are nevoie de veniturile din vanzarile de titei pentru a putea sustine razboiul din Ucraina, iar asta spentru ca e nevoie de miliarde, peste miliarde, de euro pentru a acoperi nu doar costurile razboiului in sine, ci si pe cele eale sanctiunilor impuse de diverse tari in lunile trecute de la initierea invaziei.

“Țițeiul Rusiei se tranzacționează la jumătate din prețurile globale, sub plafon. Țițeiul emblematic al Rusiei, Urals, se vinde la mai puțin de jumătate din prețurile globale și sub limita de preț impusă de G7, ceea ce afectează capacitatea sa de a porni războiul pe scară largă împotriva Ucrainei, a raportat Bloomberg pe 9 ianuarie.

Pe 6 ianuarie, prețul gradului Ural al Rusiei a fost de 37,80 dolari barilul în portul Primorsk de la Marea Baltică, a declarat Bloomberg, citând Argus Media. Între timp, indicele de referință global Brent s-a situat la 78,57 USD în aceeași zi.”