Austria a Cerut Oficial Aplicarea de Masuri Urgente dupa Respingerea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Cerut Oficial Aplicarea Masuri Urgente Respingerea Aderarii Romaniei Schengen

Austria a cerut in mod oficial aplicarea unor masuri urgente dupa respingerea aderarii Romaniei al Schengen, impreuna cu cea a Bulgariei, iar acum aflam si cum incep sa fie puse in practica, iar asta pentru ca bulgarii vor demara o operatiune de amploare impotriva contrabandistilor care transporta persoane in mod neautorizat prin tara in fiecare an.

Austria a pus o foarte mare presiune pe Bulgaria sa actioneze rapid dupa ce aderarea Romaniei la Schengen a fost blocata cu un veto, iar a sa deasemenea, si avand in vedere ca nici Olanda nu e prea multumita de ceea ce se intampla acolo cu oprirea traficului de migranti, se pare ca guvernul de la Sofia incepe sa reactioneze in baza cererilor primite oficial.

Austria colaboreaza deja cu Ungaria, Serbia, Bosnia si Hertegovina, sau Croatia, pentru a reduce traficul de migranti catre teritoriul sau, insa iata ca si Bulgaria se pregateste sa ia masuri serioase, aparent colaborand cu Turcia pentru ca ele sa aiba intr-adevar efectele asteptate, ceea ce i-ar putea permite Romaniei sa adere la Schengen, intr-un final.

“Ministerul bulgar de Interne, împreună cu Turcia, pregătește o operațiune de amploare împotriva contrabandiștilor. Problema controlului frontierei bulgare cu Turcia are un impact direct asupra apartenenței țării la spațiul Schengen. Admiterea Bulgariei a fost blocată de Țările de Jos și Austria, întrucât cele două țări nu văd Bulgaria în situația de a-și monitoriza în mod adecvat granițele cu Turcia.

Premierul olandez Mark Rutte a cerut chiar dovada că granița bulgară nu poate fi trecută cu ușurință pentru 50 de euro. Traficanții operează în principal de pe teritoriul Turciei. Aici sunt concentrate fluxurile de bani pentru aceste activități ilegale.”