Austria: Cereri Urgente si Masurile care Afecteaza Aderare Romaniei la Schengen

Austria Cereri Urgente Masurile Afecteaza Aderare Romaniei Schengen

Austria a facut recent o serie de cereri urgente care afecteaza aderarea Romaniei la Schengen, ele fiind unele extrem de importante inclusiv pentru primirea Bulgariei in acest sistem, iar acum de la Sofia vine si un raspuns cu masuri care sunt cerute si de catre bulgari pentru reducerea migratiei in Europa, dar ele vizeaza Comisia Europeana.

Austria a cerut masuri similare de la Comisia Europeana in ultimele saptamani, insa se pare ca discutiile pe care cancelarul Karl Nehammer le-a avut cu presedintele Bulgariei e posibil sa fi generat si o coalitie pentru a pune presiune mai mare pe Comisia Europeana pentru a actiona in vederea protejarii granitelor Uniunii Europene, implicit si cu aderarea Romaniei la Schengen.

Austria face tot ce poate pentru a se asigura ca-si duce la indeplinire obiectivele, iar ceea ce spune Bulgaria acum catre Comisia Europeana ar putea avea un impact destul de mare si asupra procesului de aderare al Romaniei la Schengen, pentru ca tarile sunt incluse in acelasi dosar de aderare, deci depinde de ambele accederea, sau nu.

“Comisia Europeană ar trebui să acorde mult mai mult sprijin Bulgariei și Greciei în protejarea frontierei externe a UE. Ministrul bulgar de interne Ivan Demerdzhiev și ministrul grec al migrației, Notis Mitarachi, au cerut acest lucru după discuțiile de astăzi de la Sofia.

Demerdzhiev a anunțat că o rețea internațională de traficanți a fost distrusă într-un raid. Raidul pe scară largă va continua în Turcia vecină în zilele următoare, a spus Demerdzhiev. Astfel de raiduri urmează să fie efectuate împreună cu Grecia pentru a combate criminalitatea ilegală de contrabandă transfrontalieră, s-a spus după discuțiile cu Mitarachi la Sofia.”