Ministrul Sanatatii: IMPORTANTE Anunturi Oficiale de ULTIMA ORA cu o Atentionare

Ministrul Sanatatii IMPORTANTE Anunturi Oficiale ULTIMA ORA Atentionare

Ministrul Sanatatii transmite o serie de foarte importante anunturi de ultima ora, care contin si o atentionare pentru toti romanii din toata tara, iar dupa cum puteti vedea si mai jos, vorbim despre informatii cu privire la programul pentru reducerea consumului de tutun, dar si extinderea coalborarii cu Coreea de Sud.

Ministrul Sanatatii vorbeste si despre cazul de la spitalul Gomoiu, si ce greseli s-ar fi facut acolo, insa separat ii atentioneaza pe romanii din intreaga tara in legatura cu faptul ca este recomandat sa nu isi trimita copiii la scoala daca au simptomele unei raceli, ceva ce tot spune de cateva saptamani bune incoace pentru noi.

“Nu pot sa va dau un raspuns la aceasta intrebare, speram sa mearga corespunzator toate programele de sanatate, inclusiv cel privind reducerea consumului de tutun, iar referitor la dezvoltarea unei capacitati de laborator specializata pentru explorarea produselor de tutun, si a substantelor toxice din tutun, si a efectelor nocive ale acestora, este un pas inainte.

Ne dorim sa extindem acest memorandum in momentul de fata cu Coreea de Sud, si sa avem unul care sa permita o colaborare mai aprofundata, mai ales ca exista interes, mai ales in domeniul cercetarii medicale, pentru a putea avea proiecte comune.

In cazul Gomoiul, va merge Inspectia Sanitara de Stat, si eventual putem sa trimitem reprezentanti ai corpului de control. Inteleg ca este o ancheta administrativa, am primit o informare din partea conducerii aceste unitati, care precizeaza faptul ca intr-o camera in care functiona o lampa cu ultraviolete, un adult si un copil au stat timp de 45 de minute, ramane sa avem informatii referitoare la starea lor de sanatate, daca a fost afectata, sau nu.

Este o procedura standard, aceste echipamente care nu sunt protejate, adica exista echipamente cu ultraviolete care sunt intr-un sistem inchis care doar ventileaza aerul, acolo nu e nicio problema, pot functiona cu persoane in incapere. Restul echipamentelor nu functioneaza cu persoane in incapere. Nerespectarea unei proceduri nu are legatura, din punctul meu de vedere, cu… nu iti trebuie o mare specializare pentru a sti ca atunci cand intr-o in capere e o camera cu ultraviolete, ea trebuie oprita cand sunt persoane.

Singurul lucru pe care il putem face pentru a opri extinderea infectiilor, este ca atunci cand avem un copil bolnav, sa nu il trimitem in colectivitate. Este cea mai buna masura, si cea mai responsabila masura pe care un parinte o poate lua, si eu am luat aceasta masura in cazul copilului meu. Deci nu trimit copilul in colectivitate atunci cand are simptomele unei viroze respiratorii. Cred ca este lucrul cel mai intelept care va duce la scaderea semnificativa a numarului de cazuri.”