Austria Pune in Aplicare Masurile Urgente Anuntate dupa Respingerea Intrarii Romaniei in Schengen

Austria Aplicare Masurile Urgente Anuntate Respingerea Intrarii Romaniei Schengen

Austria incepe sa puna in aplicare masurile urgente anuntate dupa respingerea intrarii Romaniei in Schengen, iar asta pentru ca in cursul zilelor urmatoare vom vedea o prima vizita facuta de catre cancelarul austriac Karl Nehammer, dar si ministrul de interne al tarii, Gerhard Karrner, la granita dintre Bulgaria si Turcia pentru a analiza situatia din teren.

Austria vrea sa se intareasca protectia granitelor externe ale Uniunii Europene, iar asceasta vizita are scopul de a atrage atentia asupra problemei majore a migratiei, guvernul de la Viena cerand inclusiv finantarea unui gard care sa fie construit la aceasta granita, si care sa impiedice intrarea in Bulgaria a migrantilor care traverseaza Turcia si ajung in Europa.

Austria se pregateste si de un summit special pentru migratie, care va avea loc la Bruxelles in luna februarie, iar ceea ce Nehammer si Karner vor vedea in Bulgaria va fi cu siguranta adus in discutie acolo, insa intrarea Romaniei in Schengen ramane in continuare foarte departe, inclusiv cu masuri de acest gen, unele care reprezinta doar pasi mici spre rezolvarea problemelor majore.

“Cancelarul Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner (amândoi ÖVP) se deplasează în Bulgaria duminică seara pentru o inspecție locală la granița bulgaro-turcă. Luni va avea loc o inspecție locală demonstrativă înainte de summitul UE privind migrația.

Austria dorește să sprijine Bulgaria cu protecția frontierelor, inclusiv prin fonduri UE pentru garduri și mai multă capacitate pentru agenția UE de protecție a frontierelor Frontex. Austria a respins aderarea la Schengen a Bulgariei și României în decembrie din cauza migrației ilegale. Vizita are loc cu două săptămâni înainte de un summit special al UE la Bruxelles pe tema migrației.”