AVERTISMENT DSU Romania pentru MILIOANE de Romani din Toata Tara

AVERTISMENT DSU Romania pentru MILIOANE de Romani din Toata Tara

DSU Romania a emis o avertizare extrem de serioasa pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vrea sa ne aduca tuturor in imediata atentie ceea ce se intampla in Romania in cursul urmatoarelor ore, iar asta pentru ca vorbim despre un cod galben de fenomene meteo intense.

DSU Romania vine cu aceasta avertizare pentru ca exista posibilitatea ca multi romani din mai multe regiuni ale tarii sa fie afectati de fenomenele meteorologice care urmeaza sa aiba loc in cursul urmatoarelor ore, deci e bine sa fim foarte atenti la ceea ce ni se spune, mai ales ca in anumite regiuni din tara se vad deja efectele lor.

Atenționare meteorologică: COD GALBEN 26 ianuarie, ora 18:00 – 27 ianuarie, ora 10:00.

În Oltenia, local în Muntenia, în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp, îndeosebi sub formă de ploaie, viscol, ninsori, lapoviță și polei.

Pentru evitarea oricăror situații de pericol, informați-vă asupra traseelor pe care le aveți de parcurs și evitați drumurile greu accesibile. ‼️ Orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul ninsori, ger, ploi abundente, etc., accesând website-ul.