Austria Preseaza UE sa ia Masuri de Urgenta pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Preseaza UE Masuri Urgenta Aderarea Romaniei Schengen

Austria preseaza puternic UE sa ia masuri urgente pentru ca aderarea Romaniei la Schengen sa devina realitate, impreuna cu cea a Bulgariei, iar asta pentru ca ministrul Gerhard Karner a vorbit din nou despre cat de mari sunt cifrele cererilor de azil inregistrate de catre tara sa in ultimul an de zile, dar si cat de mare este numarul migrantilor care au fost descoperiti.

Austria cere promovarea luptei impotriva abuzului in materie de cereri de azil, dar si cresterea protectiei la frontierele externe, inclusiv prin oferirea de mai mult ajutor juridic si tehnic pentru tarile care trebuie sa blocheze intrarea imigrantilor in UE, adica Romania si Bulgaria, pentru ca ele ar trebui sa proceseze local cereri de azil, si sa respinga, sau permita, intrarea migrantilor.

Austria continua practic pe acelasi trend din ultima luna, punand aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu cea a Bulgariei, pe seama masurilor pe care Comisia Europeana trebuie sa le ia in materie de cereri de azil, si blocarea migratiei pentru cetatenii din tari terte care nu au vreo sansa de a primi azil in Uniunea Europeana.

“Dacă te uiți la cifrele de anul trecut și la cele actuale, este necesar să rămânem consecvenți cu frâna de azil. Este important să promovăm lupta împotriva abuzului în materie de azil. Este necesara o protecție mult mai „solidă” a frontierelor externe și este nevoie de mai mult sprijin juridic și tehnic din partea Comisiei, de exemplu cu gardurile de frontieră.

Avem multe țări la frontiera externă care au nevoie de ajutor și vrem să sprijinim și aceste țări. Aproape 924.000 de cereri de azil au fost depuse în UE în 2022, o creștere de 46,5% față de 2021.”