Situatia Grava din Bakhmut Anuntata de Volodimir Zelenski si Eforturile Armatei

Situatia Grava Bakhmut Anuntata Volodimir Zelenski Eforturile Armatei

Volodimir Zelenski le vorbeste ucrainienilor, dar si partenerilor din intreaga lume, despre situatia grava din apropierea orasului Bakhmut, de care armata rusa se apropie tot mai mult in fiecare zi, bombardamentele constante distrugand aproape intregul oras.

Volodimir Zelenski spune ca Rusia continua sa trimita foarte multi soldati in lupta, fara a tine cont de pierderile uriase pe care le inregistreaza, presedintele Ucrainei spunand ca Bakhmut este localitatea in care rusii ar fi pierdut mai multi soldati decat pana acum.

“El a mai ținut astăzi o întâlnire a Stavka. Obiectivul principal, desigur, este situația din față. În primul rând, în regiunea Donețk și în direcțiile de sud.

Situația este foarte grea. Bakhmutsky, Vugledarsky și alte direcții din regiunea Donețk sunt atacuri constante ale Rusiei. Încercări constante de a sparge apărarea noastră.

Inamicul nu numără oamenii și, în ciuda numeroaselor sale pierderi, menține o intensitate ridicată a atacurilor. În unele dintre războaiele sale, Rusia a pierdut în general mai puțin decât a pus acolo, în special sub Bakhmut.

Și acest lucru poate fi contracarat doar printr-o rezistență extraordinară și o înțelegere deplină a faptului că, apărând regiunea Donețk, soldații noștri apără întreaga Ucraine. Facem totul pentru ca presiunea noastră să depășească în continuare capacitățile ofensive ale ocupanților.

Și este foarte important să menținem dinamica sprijinului de apărare din partea partenerilor noștri. Viteza aprovizionării a fost și va fi unul dintre factorii cheie în acest război.

Rusia speră să prelungească războiul, să ne epuizeze forțele. Așa că trebuie să facem din timp arma noastră. Trebuie să grăbim evenimentele, să accelerăm furnizarea și descoperirea de noi opțiuni de arme necesare pentru Ucraina.

Săptămâna aceasta avem rezultate puternice în apărare cu Statele Unite, Germania, Polonia, Canada, Belgia, Norvegia, Italia și multe altele. Trebuie să facem săptămâna viitoare să nu fie mai puțin puternică pentru apărarea noastră.”