Austria si Olanda Criticate Dur, Anuntul Neasteptat privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Olanda Criticate Dur Anuntul Neasteptat Aderarea Romaniei Schengen

Austria si Olanda sunt criticate dur in cadrul unui anunt neasteptat care vizeaza inclusiv aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului 2023, iar asta pentru ca in cursul acestei zile ministrul afacerilor externe din Bulgaria a anuntat ca se asteapta ca in toamna tara sa sa fie acceptata in spatiul fara controale la frontiere rapid.

Austria a refuzat intrarea Bulgariei in Schengen din cauza problemelor de la frontierele sale cu oprirea migrantilor, iar cancelarul tarii a fost in vizita acolo chiar luna trecuta, insa bulgarii ii invita inclusiv pe olandezi pentru a vedea ca toate criteriile tehnice care sa permita aderarea au fost indeplinite, si spera ca in toamna acest lucru sa se intample.

Austria are in continuare foarte mari rezerve atat fata de Romania, cat si fata de Bulgaria, cand vine vorba despre pemiterea aderarii la Schengen, astfel ca e greu de spus daca sperantele bulgarilor se vor transforma in realitate, insa e posibil sa existe unele promisiuni din partea austriecilor si olandezilor cu privire la aderare in 2023.

“Dacă nu se înregistrează progrese, acest lucru poate crea și mai mult o problemă pentru candidatura Bulgariei (pentru intrarea în Schengen) atunci când aceasta începe să fie luată în considerare la jumătatea anului. Dacă raportul satisface Țările de Jos, aceasta ar fi pregătită să participe la misiunile de verificare în Bulgaria.

Ceea ce ar dovedi pregătirea tehnică finală, că Bulgaria a adoptat și cele mai recente realizări ale mecanismelor Schengen. În acest caz, țara noastră are șanse să devină membru Schengen în toamnă, conchide ministrul de externe. Pentru că Schengen nu funcționează corect, e paradoxal ca cei care se află în afara ar trebui pedepsiți.”