Austria Forteaza Schimbari MAJORE in UE dupa Blocarea Aderarii la Schengen a Romaniei

Austria Forteaza Schimbari MAJORE UE Blocarea Aderarii Schengen Romaniei

Austria forteaza schimbari majore in UNiunea Europeana dupa ce a decis sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen, si a gasit deja aliati pentru a pune presiune majora pe Comisia Europeana sa faca exact ceea ce isi doreste guvernul de la Viena, iar lucrurile par sa mearga in aceasta directie in momentul de fata.

Austria vrea sa forteze UE sa conditioneze fonduri de ajutor economic date tarilor din Orientul Mijlociu, Africa, sau chiar parti din Asia, de repatrierea cetatenilor care au migrat catre Europa, dar care nu au primit azil, astfel incat rata de returnari sa creasca la peste 50%, asa cum a fost stabilit obiectivul Uniunii Europene acum cativa ani.

Austria s-a aluat cu Franta, Olanda, Italia, Suedia, si chiar Belgia, pentru a-si indeplini obiectivul in momentul de fata, iar discutiile avute pana acum par sa indice faptul ca la summitul pentru migratie de luna aceasta ar putea fi puse bazele unor decizii extrem de importante pentru viitorul Europei, din punct de vedere al migratiei.

“Europa va folosi drept pârghie toate politicile, instrumentele și instrumentele relevante ale UE, inclusiv dezvoltarea, comerțul și vizele, precum și oportunitățile de migrație legală. O pârghie este un program al UE care permite țărilor în curs de dezvoltare să exporte mărfuri către UE la tarife reduse sau fără tarife.

Acum, țările UE fac eforturi pentru a condiționa tarifele mai mici, ceea ce ar însemna că țări precum Afganistan sau Bangladesh ar putea să-și piardă preferințele comerciale dacă refuză să-i primească înapoi pe solicitanții de azil ale căror cereri de ședere în Europa au fost respinse. Mișcarea UE de a lega beneficiile comerciale de deportarea migranților este complet împotriva obiectivului inițial al schemei.”