Armata Romana Repatriaza Romanii Afectati de Cutremurele din Turcia

Armata Romana Repatriaza Romanii Afectati de Cutremurele din Turcia

Armata Romana repatriaza cetatenii romani care sunt afectati de cutremurele din Turcia, astfel ca aeronavele Fortelor Aeriene Romane au readus in tara zeci de romani care nu aveau cu ce ajunge pe teritoriul tarii noastre din cauza problemelor generate de catre seisme.

Armata Romana a transportat zilele trecute echipe ale IGSU care ajuta la extragerea victimelor, sau a ranitilor, de sub daramaturile provocate de catre cutremurele din Turcia, insa si pentru a duce ajutoare umanitare in tara, ele fiind extrem de necesare.

Forțele Aeriene Române repatriază încă 13 cetățeni români din Republica Turcia!

În urmă cu scurt timp, alți 13 cetățeni români, între care doi minori, au fost îmbarcați cu succes la bordul unei aeronave C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, de pe Aeroportul din Adana, Republica Turcia și se află în zbor spre Aeroportul Otopeni, unde vor ajunge în jurul orei 22.15.

Din grup fac parte o mamă cu doi copii, precum și nouă studenți și profesorul coordonator.

Reamintim că cetățenii români aflați în zona afectată de cutremur în Republica Turcia pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.