Austria, prin Nehammer, face Anunturi de ULTIMA ORA dupa Respingerea Romaniei in Schengen

Austria Nehammer Anunturi ULTIMA ORA Respingerea Romaniei Schengen

Austria face prin cancelarul Karl Nehammer o serie de foarte importante anunturi de ultima ora dupa respingerea intrarii Romaniei in Schengen, iar asta pentru ca liderul guvernului de la Viena este extrem de suparat pe situatia migratiei din Uniunea Europeana, si cere crearea de blocade fizice impotriva oamenilor care vor sa ajunga pe teritoriul european.

Austria cere infrastructura fizica la granitele Uniunii Europene, in special in Bulgaria, pentru a impiedica fizic trecerea frontierelor de catre migrantii care vin din estul indepartat, si desigur ca vrea ca banii pentru construirea acestor bariere fizice sa vina direct de la Comisia Europeana, chiar daca acest lucru a fost refuzat ferm de la Bruxelles, dar se pare ca fara vreun efect.

Austria spune deasemenea ca spatiul Schengen, la care Romania vrea sa adere atat de mult, devine inutil daca Uniunea Europeana nu isi poate proteja granitele, ceva ce nu e tocmai imposibil de avut in vedere, mai ales ca intreaga idee a acestui spatiu are la baza faptul ca persoanele care calatoresc prin interiorul sau au dreptul legal de a se afla in Uniunea Europeana.

“Nu se poate ca migranții care traversează țări terțe sigure să treacă nestingheriți granițele externe ale UE. Avem nevoie de infrastructură fizică și bariere ca întărirea protecției frontierelor externe, dar este și nevoie de sprijin financiar din partea UE pentru construirea unor astfel de garduri și ziduri.

Asta înseamnă: garduri, bariere și tot ce merge cu ele! Protecția frontierelor externe ale UE este o necesitate, nu o dorință. Dacă Europa nu-și poate proteja granițele, atunci spațiul Schengen va conduce ad absurdum. Este necesar un control eficient al frontierei noastre externe – adică cel al UE.”