NATO Confirma Noile Ofensive Pregatite de catre Rusia

NATO Confirma Noile Ofensive Pregatite de catre Rusia

NATO confirma in mod oficial faptul ca Rusia pregateste noi ofensive puternice in Ucraina in aceasta perioada, ceva ce multi analisti militari tot spun, dar ceva ce a confirmat inclusiv presedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru intreaga lume, iar situatia este una cat se poate de serioasa in momentul de fata.

NATO ii cere Rusiei sa opreasca agresiunea impotriva Ucrainei si afirma ca daca Rusia va castiga acest razboi, atunci pericolul pentru intreaga lume este autoritar, astfel ca ucrainienii vor fi sustinuti atat timp cat este nevoie de cat re tarile europene.

„Putin a început acest război de agresiune. Și poate pune capăt acestui război astăzi retrăgându-și trupele din Ucraina”, a spus dl Stoltenberg. El a spus că „Moscova se pregătește pentru noi ofensive” și că Aliații și partenerii trebuie să continue să ofere Ucrainei armele de care are nevoie pentru a recuceri teritoriul și pentru a se impune ca națiune suverană.

El a adăugat că dacă Putin va câștiga, ar fi o tragedie pentru Ucraina, „dar ar fi și periculos pentru noi toți”, deoarece asta ar transmite un mesaj clar altor regimuri autoritare că pot folosi forța pentru a-și atinge obiectivele. Secretarul general a menționat că „Beijing-ul urmărește îndeaproape și învață lecții care ar putea influența deciziile sale viitoare”.