Comisia Europeana, NATO si Ucraina Colaboreaza pentru Cresterea Productiei de Armament

Comisia Europeana, NATO si Ucraina Colaboreaza pentru Cresterea Productiei de Armament

Comisia Europeana, NATO si Ucraina colaboreaza pentru cresterea productiei de armament pentru a sustine tara invadata in plin razboi cu Rusia in momentul de fata, iar asta pentru ca ea are nevoie de tot mai multe arme si munitie in aceasta perioada, iar stocurile actuale incep sa fie tot mai reduse.

Colaborarea urmeaza sa fie pusa in aplicare in cursul lunilor urmatoare, cel mai probabil, iar in baza ei ar putea fi produse inclusiv in Ucraina unele tipuri de munitii care sunt vitale pentru sustinerea atacurilor pe care armata ucraineana le deruleaza in momentul de fata, fiind improbabila productia de arme.

“Ucraina, UE și NATO au convenit asupra coordonării producției de arme pentru armata ucraineană. Ucraina, Uniunea Europeană și NATO își unesc forțele pentru a crește producția de arme și muniție, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba pe 21 februarie.

În acest scop, părțile au convenit să creeze un mecanism de coordonare care să sincronizeze activitatea producătorilor, cumpărătorilor și guvernelor, potrivit ministrului.”