Rusia a Lansat aproape 5.000 de Rachete asupra Ucrainei in Anul de Razboi

Rusia a Lansat aproape 5.000 de Rachete asupra Ucrainei in Anul de Razboi

Rusia a lansat aproape 5.000 de rachete in anul care a trecut din momentul invaziei Ucrainei, si pana in momentul de fata, cifra fiind extrem de mare pentru un conflict de acest gen, mai ales ca nu include si atacurile cu obuze pe care armata rusa le-a lansat in diverse teritorii din intreaga tara.

Rusia a lansat atat de multe atacuri cu rachete pentru a distruge intr-o foarte mare masura infrastructura ucraineana, dar si pentru a provoca pagube uriase armatei ucrainiene, iar intr-o mare masura unele dintre obiective au fost indeplinite, iar atacurile sunt foarte departe de a se opri.

“Rusia lansează aproape 5.000 de lovituri cu rachete asupra Ucrainei începând cu 24 februarie. În primul an al invaziei la scară largă, trupele ruse au efectuat aproape 5.000 de lovituri cu rachete și 3.500 de lovituri aeriene împotriva Ucrainei, potrivit șefului adjunct al Statului Major General Oleksii Hromov.

Rusia a folosit, de asemenea, drone pentru a ataca așezările ucrainene de aproape 1.000 de ori de când și-a început războiul total pe 24 februarie anul trecut, a spus Hromov.”