Batalia Epica din Ucraina cu Pierderi Uriase pentru Rusia

Batalia Epica din Ucraina cu Pierderi Uriase pentru Rusia

Armatele Rusiei si Ucrainei ar fi fost inclestate intr-o batalie epica in apropierea localitatii Vuhledar, iar conform informatiilor care au fost furnizate de catre armata ucraineana, nu mai putin de 130 de tancuri si vehicule usoare de atac ar fi fost pierdute de catre rusi, una dintre cele mai importante pierderi de pana acum.

Ucraina afirma ca aceasta a fost cea mai mare batalie de tancuri de pana in momentul de fata, ea durand aproximativ 3 saptamani, iar in cadrul sau Rusia ar fi repetat multe dintre greselile facute in cadrul unor batalii anterioare, ceea ce a dus in final la pierderile masive pe care le-a sustinut in cadrul ei, in final.

“Armata ucraineană a declarat că Rusia a pierdut cel puțin 130 de tancuri și transportoare blindate de trupe în luptă. Această cifră nu a putut fi verificată independent. Ucraina nu dezvăluie câte arme pierde.

„Am studiat drumurile pe care le-au folosit, apoi ne-am ascuns și am așteptat” să tragem în ambuscade, a spus sergentul Knignitsky. Lipsa de expertiză i-a zăpăcit și pe ruși. Multe dintre unitățile lor cele mai de elită fuseseră lăsate în prăbușire de la luptele anterioare.

Locurile lor erau pline de soldați proaspăt înrolați, neînvățați în tactica Ucrainei de a ține coloane în ambuscadă. Într-un indiciu că Rusia nu are comandanți de tancuri experimentați, soldații ucraineni au spus că au capturat un medic care fusese realocat să opereze un tanc.”