Volodimir Zelenski Elogiaza Eroii Luptelor Dure din Donbas

Volodimir Zelenski ii elogiaza pe eroii luptelor dure care se duc in Donbas in momentul de fata, iar asta pentru ca armata rusa continua sa atace fara mila orasul Bahmut, armata ucraineana anuntand ca a respins nu mai putin de 130 de atacuri in ultimele 24 de ore.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre cat de dificila este in momentul de fata situatia armatei sale in fata atacurilor Rusiei, iar din pacate este de presupus ca ele se vor intensifica in cursul urmatoarelor saptamani si luni.

“Săptămâna aceasta este o altă săptămână în care războinicii noștri și toți cei care ajută la apărarea statului au făcut victoria Ucrainei și mai aproape. Au respins atacurile, au distrus ocupantul, au subminat pozițiile și logistica inamice și ne-au protejat granițele și orașele.

Sunt recunoscător tuturor celor care se află în prezent în luptă! Mulțumesc tuturor a căror viață salvează viața Ucrainei! Astăzi aș dori să aduc un omagiu special vitejiei, puterii și invincibilității războinicilor care luptă în Donbas. Este una dintre cele mai grele bătălii. Dureros și provocator.

A 93-a brigadă separată mecanizată „Kholodnyi Yar”, a 77-a brigadă separată de aeromobile, a 56-a brigadă separată de infanterie motorizată și al 5-lea regiment separat de asalt. Garda noastră națională și polițiștii de frontieră sunt de asemenea acolo. Brigada 3 operațională a Gărzii Naționale.

Detașamentele de grăniceri din Donețk, Lugansk, Kramatorsk și detașamentele consolidate „Dozor”, „Volyn”, „Cernihiv”. Mulțumesc baieti! Mulțumesc tuturor soldaților, paznicilor și grănicerilor care ne apără țara în direcțiile Bakhmut, Vuhledar, Avdiivka, Siversk, Svatove, Lyman și Zaporizhzhia.

De asemenea, sunt recunoscător fiecărui voluntar care îi ajută pe băieții noștri să-și păstreze rezistența! Sunt recunoscător tuturor medicilor și asistentelor noștri care salvează viețile și sănătatea luptătorilor noștri!

Vom îndura, vom alunga invadatorii și îi vom aduce în fața justiției. Ucraina va ieși învingătoare! Glorie Ucrainei!

Vă rugăm să rețineți – asta ne permite să fim uniți acum, uniți pentru dreptate. Fiecare persoană contează. Fiecare persoană contează, fiecare viață este importantă.

Slavă tuturor celor care protejează Ucraina și ordinea internațională pe plan legal! Slavă tuturor celor care luptă acum pentru Ucraina!”