Volodimir Zelenski cere Anchete Internationale dupa Uciderea unui Prizonier Ucraineana cu Sange Rece

Volodimir Zelenski cere anchete internationale dupa ce un prizonier de razboi ucrainean a fost ucis cu sange rece de catre armata Rusiei, clipul video de mai jos aratand executia soldatului care a fost omorat dupa ce a rostit binecunoscuta “Slava Ukraini”.

Volodimir Zelenski cere implicare internationala pentru tragerea la raspundere a celor care au comis aceasta crima, prizonierul de razboi trebuind sa fie tratat in mod uman de catre cei care l-au capturat, insa din pacate el a fost ucis cu sange rece.

“A apărut astăzi un videoclip care arată cum ocupanții au ucis cu brutalitate un soldat care le-a spus curajos în față: „Glorie Ucrainei!” Vreau ca toți împreună, în unitate, să răspundem cuvintelor lui: “Slavă eroului! Slavă eroilor! Slavă Ucrainei!” Și îi vom găsi pe ucigași.

Datorită unității noastre, datorită hotărârii noastre, datorită faptului că prețuim toată Ucraina și fiecare ucrainean, știm exact rezultatul acestui război. Știm din primele zile ale războiului. În Ucraina, va suna mereu: „Glorie Ucrainei!” Și milioane de oameni vor răspunde mereu: „Slavă eroilor!” Întotdeauna va fi așa. Ucraina nu va uita isprava fiecăruia a cărui viață a dat pentru totdeauna libertate Ucrainei.

Mulțumesc tuturor celor care luptă acum pentru Ucraina! Mulțumim tuturor celor care ajută Ucraina! Veșnică amintire și respect tuturor celor care și-au dat viața pentru libertate pentru poporul nostru! Memorie eternă și onoare tuturor eroilor ucraineni din diferite vremuri care au visat și au luptat pentru libertate pentru Ucraina! Ucraina va câștiga! Glorie Ucrainei!

Fiecare dintre noi nu mai are orașe, sate sau străzi străine. Fiecare oraș este un oraș natal. Fiecare sat este nativ. Fiecare stradă este nativă. Chiar dacă nu am fost niciodată acolo în viața noastră.

Volnovakha, Gostomel, Mariupol, Harkov, Herson, Cernihiv. A trecut un an de când aceste orașe au devenit orașe eroi. Simboluri de invincibilitate. Exemple de stabilitate și necumpătare.

Întreaga lume și-a dat seama clar de ce cruzime și răutate este capabilă Rusia. Și în același timp am văzut de ce este capabilă Ucraina. Suntem unul pentru celălalt. Mereu. Nu ne vom teme, nu ne vom strica, nu ne vom da bătuți. Ne vom apăra albastrul și galbenul. Spre victorie.”