Austria Merge la Consiliul JAI cu Masurile MAJORE Cerute de Nehammer pentru Schengen, Romania

Austria Merge Consiliul JAI Masurile MAJORE cerute Nehammer Schengen Romania

Austria merge maine la Consiliul JAI, acolo unde va fi reprezentata de catre ministrul de interne Gerhard Karner, cu masurile majore pe care Karl Nehammer le cere pentru Schengen in momentul de fata, astfel incat aderarea Romaniei si Bulgariei sa devina o realitate in urma veto-uluidat in luna decembrie.

Austria va cere reformarea sistemului de azil, asa cum cere de cateva luni incoace atat prin Karl Nehammer, cat si prin Gerhard Karner, dar si repatrierea mai multor migranti ilegali, in baza directivei Dublin, rata de repatriere fiind in momentul de fata cu mult sub ceea ce si-a propus Comisia Europeana, o problema extrem de criticata de catre multe tari.

Austria va pune din nou presiune in Consiliul JAI pe ministrii de interne ai UE pentru a-i indeplini cerintele, aderarea Romaniei la Schengen nefiind supusa la vot de catre Suedia, care detine presidintia, pentru ca nu sunt sanse ca ea sa fie acceptata, astfel ca ramane de vazut si ce fel de concluzii vor fi anuntate in urma discutiilor de la Bruxelles.

“Miniștrii vor discuta dimensiunile interne și externe ale azilului și migrației, în urma Consiliului European din 9 februarie. Aceasta va include, în special, punerea în aplicare a foii de parcurs de la Dublin și angajamentul efectiv al UE la frontierele externe, inclusiv în ceea ce privește operațiunile entităților private. În cadrul „Consiliului Schengen”, miniștrii afacerilor interne vor discuta despre viitorul politicii de vize.

Președinția și Comisia vor informa miniștrii cu privire la starea generală a spațiului Schengen și la punerea în aplicare a acțiunilor prioritare definite de Consiliu în iunie 2022. Se așteaptă ca Consiliul să adopte concluzii privind Carta drepturilor fundamentale a UE și spațiul civic.”