Ministrul Educatiei Publica 3 Anunturi de ULTIMA ORA cu Masuri Noi pentru Elevi si Scoli

Ministrul Educatiei Publica 3 Anunturi ULTIMA ORA Masuri Noi Elevi Scoli

Ministrul Educatiei a publicat 3 anunturi foarte importante, de ultima ora, care anunta o serie de masuri care vizeaza elevii si studentii din scolile si universitatile din toata Romania, prima dintre ele fiind un program national de internationalizare a sistemului de invatamant superior, cu detalii complete mai jos.

Ministrul Educatiei vorbeste inclusiv despre consortiile regionale pentru invatamant dual, 33 de proiecte fiind depuse pentru formarea unora in Romania, iar in final vorbeste si despre ziua de 8 martie, una extrem de importanta pentru femeile din intreaga lume, spunand ca drumul pana la obtinerea egalitatii este lung.

“Înființăm Programul Național pentru Internaționalizare Universitară „Study in Romania” în vederea consolidării procesului de internaționalizare a sistemului de învățământ superior. Obiective: Dezvoltarea programelor de studii comune și de studii integrate.  Flexibilizarea studiilor universitare prin microcertificări. Dezvoltarea unui program pentru „visiting professors”.

Organizarea de acțiuni pentru valorificarea comunităților de alumni internaționali. Susținerea instituțiilor de învățământ superior în procesul de promovare a ofertei educaționale la nivel internațional. Susținerea digitalizării proceselor de admitere și a procedurilor administrative de la nivelul instituțiilor de învățământ superior. Creșterea numărului de mobilități efectuate de către studenți, studenți-doctoranzi, cadre didactice și de cercetare, precum și personal administrativ.

Ieri, 7 martie 2023, s-a închis apelul privind dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual, în cadrul căruia au fost depuse 33 de proiecte pentru a primi finanțare.  Reamintim că în cadrul consorțiilor, elevii din învățământul dual pot beneficia de un parcurs educațional și profesional predictibil, putând să-și continue studiile și într-o formă de învățământ de nivel superior. Ce urmează? Etapele de evaluare a eligibilității și a calității proiectelor, iar ulterior contractarea și implemetarea efectivă a proiectelor! Le mulțumim tuturor celor care au depus proiecte și le dorim mult succes!

La nivel global, situația respectării drepturilor femeilor nu este deloc un motiv de sărbătoare. Afirmația vine chiar de la Organizația Națiunilor Unite. Secretarul general al ONU a subliniat că egalitatea între femei și bărbați este, de fapt, un obiectiv care va fi atins, în cel mai bun caz, în „300 de ani”!

Chiar dacă acum există, în lume, multe guverne şi organizații care luptă ca femeile să aibă parte de aceleași condiții în societate precum bărbații, drumul până la egalitate este în continuare unul lung. Sistemul educațional este, din punct de vedere istoric, format, în mare parte, din femei. Ceea ce înseamnă că ele formează caractere și sunt exemplele pe care copiii noștri le urmează.”