Austria si Guvernul Nehammer Decid Noi Masuri IMPORTANTE pentru Romania si Schengen

Austria Guvernul Nehammer Decid Noi Masuri IMPORTANTE Romania Schengen

Austria a decis sa puna in aplicare o serie de noi masuri pentru Romania si Schengen, guvernul Karl Nehammer fiind in momentul de fata intr-o oozitie in care este extrem de concentrat pe atragerea de aliati pentru impunerea schimbarilor pentru azil si migratie, dar cu toate acestea, se pregatesc si vizite oficiale la Bucuresti.

Austria ar urma sa il trimita pe ministrul de interne Gerhard Karner in perioada urmatoare la Bucuresti, acesta urmand a se intalni cu Lucian Bode, si poate alti oficiali, insa europarlamentarul Rares Bogdan crede ca Romania va avea o oportunitate mare de a schimba votul pentru aderarea la Schengen multumita acestei vizite noi.

Austria nu a reusit sa convinga Spania in legatura cu toate obiectivele sale privind migratia in Europa, iar europarlamentarul cred ca guvenrul de la Madrid ar putea repune pe ordinea de zi a Consiliului JAI votul de aderare al Romaniei al Schengen, insa important este sa convinge austriecii intre timp sa renunte la veto-ul anterior.

“România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum şi României în momentul ăsta trebuie să ceară ca să i se dea. Instituţiile statului şi-au făcut pe deplin datoria. Au atras atenţia cu o posibilă problemă legată de Austria. Faptul că noi suntem cuplaţi de Bulgaria, consider că a rămas o problemă.

Cei din Austria în următoarea perioadă vor face o vizită în România şi foarte probabil vor da un mesaj extrem de clar, un mesaj pe care îl aşteaptă Spania pentru că sunt sigur că Spania va pune pe ordinea de zi a JAI din toamnă, problema extinderii spaţiului Schengen pentru România. Am rezerve cu privire la accesul Bulgariei.”