Ministrul Educatiei: Anunturile Oficiale foarte IMPORTANTE Transmise Elevilor din Scolile Tarii

Ministrul Educatiei Anunturile Oficiale IMPORTANTE Transmise Elevilor Scolile Tarii

Ministrul Educatiei a facut o serie de anunturi importante pe care le aduce in atentia elevilor din toate scolile tarii, iar asta pentru ca informeaza in mod oficial cu privire la ceea ce se intampla din punct de vedere a inscrierilor pentru invatamantul primar in anul 2023, inclusiv la clasa pregatitoare, iar multi parinti sunt vizati de informatii.

Ministrul Educatiei explica mai jos deasemenea si care este programul simularilor pentru Evaluarea Natioanal in Romania, separat de asta fiind oferite detalii cu privire la unele dintre gratuitatile de care beneficiaza elevii din Romania multumita sumelor alocate de la bugetul tarii de catre autoritati.

“Pentru că se apropie perioada 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢̂𝐧 𝐢̂𝐧𝐯𝐚̆𝐭̦𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫, vom veni, în zilele următoare, în sprijinul părinților și al tuturor celor interesați, cu o serie de întrebări și răspunsuri pe această temă. Cererile de înscriere se completează, se depun și se validează în perioada 3-18 mai 2023. Întrebările de astăzi: Cine se poate înscrie în clasa pregătitoare în anul școlar 2023-2024 ?

Cum se pot înscrie în clasa pregătitoare copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2023 ? Vă încurajăm să adresați, în comentarii, întrebări privind înscrierea în învățământul primar 2023-2024, care să constituie subiectul unor postări viitoare și ale căror răspunsuri să vină în sprijinul tuturor celor interesați!

Luni, 20 martie, încep probele simulărilor pentru Evaluarea Națională. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Probele încep la ora 9.00. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore. Mult succes tuturor elevilor și mulțumiri celor care se implică în organizarea și desfășurarea acestor simulări! Link în primul comentariu pentru mai multe detalii privind simulările examenelor naționale 2023.

Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la serviciile publice de transport public local și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, în scopul asigurării dreptului la educație. În vederea asigurării gratuității prevăzute la alin. (1) pentru transportul public local și județean, rutier și naval se asigură de consiliile locale/Consiliul General al Municipiului București și consiliile județene care au calitate de autoritate contractantă cu operatorii de transport, de la bugetele locale.

Prin bugetul de stat se alocă bugetelor locale sume defalcate din unele venituri ale bugetului, alocate cu această destinație, cu respectarea art. 6 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 618 din 18 iulie 2006, cu modificările și completările ulterioare. Autoritățile publice locale nu pot condiționa asigurarea gratuității transportului pentru elevi de alocarea sumelor defalcate din unele venituri de la bugetul de stat.”