Ministrul Sanatatii a Semnat un Ordin IMPORTANT care Afecteaza TOATA Romania

Ministrul Sanatatii Semnat Ordin IMPORTANT Afecteaza TOATA Romania

Ministrul Sanatatii a semnat un ordin foarte important, de ultima ora, care afecteaza milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor faptul ca a fost anulata instructiunea in baza careia a fost introdusa starea de alerta epidemiologica din cauza cazurilor ridicate de gripa.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre faptul ca ordinul se aplica de la finalul saptamanii trecute in Romania, iar separat de asta vorbeste si despre ceea ce se intampla din punct de vedere al alocarii de fonduri pentru constructia de noi spitale in Romania in cursul urmatorilor ani de zile.

“Văzând Referatul Direcției generale sănătate publică și programe de sănătate nr. AR/5.250/2023 și în conformitate cu informările emise de Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din perioada 13.02.2023-05.03.2023, din care rezultă faptul că la nivel național riscul epidemiologic și numărul cazurilor de îmbolnăviri de gripă se află într-o evoluție descendentă.

în temeiul art. 2 alin. (6) și al art. 5 lit. i) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, ministrul sănătății emite prezenta instrucțiune.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei instrucțiuni, starea de alertă epidemiologică determinată de gripă încetează. Instrucțiunea ministrului sănătății nr. 161/2023 privind instituirea stării de alertă epidemiologică determinate de gripă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 15 din 5 ianuarie 2023, se abrogă.

Din punct de vedere tehnic pot spune că proiectele depuse au fost clare, dimensionate corespunzător și justificate din punctul de vedere al nevoilor de servicii medicale. În Ministerul Sănătății observăm o dorință națională de dezvoltare și de perfecționare a actului medical.

Suntem în fața unei premiere, cred eu, de proporții istorice. Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila, a injectat peste 3 miliarde de lei in sistemul public de sănătate, numai în ultimele trei luni. Alte 23 de contracte de finanțare sunt aproape pregătite pentru construcția de noi spitale în toată țara. Valoarea totală depășește 10 miliarde de lei.”