OMS Pune in Aplicare Masuri de ULTIMA ORA pentru Toate Tarile Lumii

OMS Pune Aplicare Masuri ULTIMA ORA Toate Tarile Lumii

OMS a anuntat in mod oficial faptul ca incepe sa puna in aplicare o serie de masuri de ultima ora pentru toate tarile lumii, masuri care erau asteptate de ceva vreme de catre unii dintre expertii in sanatate publica, iar asta pentru ca ele sunt luate din cauza situatiei constant evolutive ale pandemiei de Coronavirus, si subvariantelor tulpinii Omicron.

OMS anunta ca reclasifica subvariantele Omicron pentru a le putea categoriza mai eficient, si monitoriza intr-un format diferit pentru perioade lungi de timp, afirmand ca desi 98% dintre secventierile existente sunt ale acestei tulpini, exista unele subvariante noi care trebuie monitorizate, si care pot provoca ingrijorare pentru viitorul pandemiei in lume.

OMS explica mai jos cum face aceste reclasificari, ele aplicandu-se deja in intreaga lume pentru tulpina Omicron a Coronavirus, asa ca va fi interesant de vazut cum vor reusi expertii sa gestioneze situatia in continuare, mai ales ca e nevoie de mai multa cooperare la nivel global, in special cand vine vorba despre descoperirea originilor virusului.

“Omicron reprezintă cel mai divergent COV văzut până în prezent. De la apariția sa, virusurile Omicron au continuat să evolueze genetic și antigenic cu o gamă în extindere de sublinii, care până acum au fost toate caracterizate prin proprietăți de evaziune a imunității populației existente.

Virușii Omicron reprezintă peste 98% din secvențele disponibile public din februarie 2022 și constituie fundalul genetic din care probabil vor apărea noi variante SARS-CoV-2. Prin urmare, începând cu 15 martie 2023, sistemul de urmărire a variantelor OMS va lua în considerare clasificarea subliniilor Omicron în mod independent ca variante aflate în monitorizare (VUM), VOI sau VOC.”