SUA cere Arestarea lui Vladimir Putin daca Ajunge intr-o Tara Membra a CPI

SUA cere Arestarea Vladimir Putin Ajunge Tara Membra CPI

SUA, prin vocea secretarului de stat Anthony Blinken, cere arestarea lui Vladimir Putin daca va ajunge intr-una dintre tarile care sunt membre ale tratatului care a dus la formarea Curtii Penale Internationale, si asta in baza mandatului de arestare emis de catre aceasta pentru presedintele Rusiei in martie 2023.

Anthony Blinken afirma, in mod paradoxal, ca nu vrea sa comenteze despre ceea ce ar face SUA intr-o asemenea situatie din moment ce tara al carei secretar de stat este, nu este membra a Curtii Penale Internationale, dand de inteles ca nu s-ar ajunge la o asemenea situatie in cazul lui Vladimir Putin, daca ar intra pe teritoriul sau.

“Membrii europeni ai CPI ar trebui să-l aresteze pe Putin dacă îl vizitează. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat pe 22 martie, după cum a fost citat de CNN, că orice stat european membru al Curții Penale Internaționale (CPI) ar trebui să-l aresteze pe dictatorul rus Vladimir Putin dacă îl vizitează.

Când a fost întrebat dacă Putin va fi reținut dacă ar călători în SUA, Blinken a răspuns că nu vrea să discute despre asta, adăugând că SUA nu este parte la tribunal.”