Austria Primeste o Noua LOVITURA de la Germania, Anuntul pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Primeste Noua LOVITURA Germania Anuntul Aderarea Romaniei Schengen

Austria primeste o noua lovitura dura de la Germania, iar asta pentru ca anuntul oficial venit de la cancelarul de la Berlin are menirea de a il pune pe Karl Nehammer in umbra, Olaf Scholz afirmand ca Romania ar trebui sa adere la Schengen pana la finalul acestui an, un anunt care vine sa bucure extrem de multi romani care asteptau acest lucru de foarte multa vreme.

Austria inca se opune aderarii Romaniei la Schengen, iar desi Germania sustine unele dintre ideile austriecilor cu privire la reformarea sistemului de azil, sau reduecrea migratiei ilegale, iara ca totusi vrea sa vada Romania aderand la Spatiul Schengen, ceva ce ar fi extrem de benefic pentru tara noastra, foarte multi romani asteptand acest lucru acum.

Austria nu s-a lasat totusi convinsa de pledoariile Germaniei, iar asta pentru ca de la Viena a venit un raspuns ironic in baza caruia Scholz era criticat din cauza faptului ca vrea eliminarea controalelor la frontierele Romaniei cu Spatiul Schengen, asta in timp ce la granita austro – germana inca se realizeaza controale la frontiere.

“Germania este ferm de partea României. Dacă ar fi dupa mine, țara ar trebui să devină parte din zona fără control la frontieră anul acesta – înainte de alegerile europene și parlamentare din România din 2024. Voi încerca să-i conving pe cei care sunt sceptici să fie de acord cu acest pas.

Romania a îndeplinit toate cerințele pentru ca aderarea la Schengen să aibă loc. Sunt foarte bucuros că atât de multe state membre europene sunt dispuse să colaboreze cu noi pentru a promova acest lucru.Totul indică că acest lucru se poate face acum.Aderarea României va deschide spațiul de consolidare Schengen.”